preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Tražilica
Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3902878
Ovaj mjesec: 1271
Ovaj tjedan: 1062
Danas: 15
Besplatan web

Web hosting

Radionica za praktičnu nastavu

Na sjednici Školskog odbora za stručno obrazovanje kadrova u trgovini 27.ožujka 1961 godine pokrenuta je ideja za otvaranje vlastite školske prodavaonice (učionice za praktičnu nastavu). Posljedica je to lošeg odnosa poslovođa u trgovačkim poduzećima prema učenicima na praksi te loše realizacije programa praktične nastave.

Ideja se relativno brzo realizirala na prostoru u Radićevoj  ulici 25,pa je tako već školske 1961./1962. godine otvorena Školska  radionica za praktičnu nastavu pod imenom «Samoposluga- samoizbor» - prva  samoposluga na ovom području.

U radionici su provodili praktičnu nastavu samo učenici struke živežnih namirnica i kućnih potrepština, dok su ostali i dalje odlazili u trgovačka poduzeća.

Zbog ovih ograničenja javlja se potreba za izgradnjom manje robne kuće. Nakon mukotrpnih poslova oko osiguravanja financijskih sredstava .prilaznog puta i obrtnih sredstava otvorena je 10.svibnja 1973.godine nova školska radionica pod nazivom «STOP» (kratica od Suvremena trgovinska obrazovna prodavaonica) u Radićevoj ulici 19.

I danas na istoj adresi funkcionira Radionica za praktičnu nastavu te u njoj obavljaju praktičnu nastavu naši učenici svih uzrasta. 

Odgovorna osoba: Vlatko Radovanović (031/209-337)
preskoči na navigaciju