preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Tražilica
Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3902879
Ovaj mjesec: 1272
Ovaj tjedan: 1064
Danas: 17
Besplatan web

Web hosting

Prodavač 2009

22. siječnja 2009. održali smo školsko natjecanje Prodavač 2009.

Na natjecanju je bilo 24 učenika trećih razreda za zanimanje prodavač.
 
Učenici koji su se plasirali na Županijsko natjecanje:
 

Bolkovac, Miran

3.1

Horvat, Dajana

3.1

Jakšić, Ivona

 3.1

Jurković, Dona

 3.1

Majer, Kristina

 3.2

Nađ, Dejan

 3.1

Radonić, Anita

 3.2

  
Mentori su im Danijela Vodeničar, prof. i Mirta Rajs, prof.
 
23. veljače 2009. u našoj školi je održano Međužupanijsko natjecanje, pored naših 7 učenika, sudjelovali su učenici Srednje strukovne škole Đakovo, njih dvije i 9 učenika iz Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca - Vinkovci - ukupno 18 učenika.
 
Natjecatelji su svoje zadatke odrađivali u prodavaonicama:
Konzum d.d.
Lantea
Kozmo
Konikom
Sport Shop
 
Bilo je 5 robnih skupina: prehrana, odjeća, kozmetika, bijela tehnika i sport. Kupci su bili Renata Petrović, prof, Ljubica Ljubojević, prof. te Zoran Tučanac, prof. Prosudbena komisija sastavljena od profesora iz Belog Manastira, Donjeg Miholjca, Đakova, Vinkovaca i Osijeka, objavila je slijedeće rezultate:
 
 

Mjesto

Natjecatelj

Bodovi

1.

Ivona Jakšić

99,33

2.

Dajana Horvat

91,33

3.

Matija Ivanić

90,33

4.

Dona Jurković

90,00

5.

Miran Bolkovac

87,00

6.

Dejan Nađ

84,33

7.

Anita Radonić

82,67

8.

Katarina Džigmunović

82,33

8.

Luciana Mandić

82,33

10.

Marina Džambić

81,67

Na državno natjecanje, koje je održano 23. ožujka 2009. u Bjelovaru, plasirale su se dvije učenice i to iz naše škole: Dajana Horvat (osvojila je 4. mjesto) i Ivona Jakšić (13. mjesto).

Slike sa državnog natjecanja pogledajte u fotogaleriji.


DOJMOVI S DRŽAVNOG NATJECANJA „PRODAVAČ 2009.“

Nakon maturalne večeri i neprospavane noći, skupile smo zadnje rezerve snage za polazak u Bjelovar. Okupili smo se pred školom točno u podne i krenuli u konačnu provjeru naših prodavačkih sposobnosti. Sam put nije trajao dugo, a mi smo ga iskoristile za kratki san koji je opet obnovio naše duhovne i tjelesne funkcije.
Odmorne i svježe ušli smo u maleni, ali simpatično razigrani grad Bjelovar. Zaustavili smo se pred hotelom „Central“ koji nas je dočekao raširenih ruku. Uručili su nam ključeve i mi smo uplovile u našu sobu  pune pozitivnih vibracija i natjecateljske nervoze.. Došli smo rano pa smo imale dovoljno slobodnog vremena za razgledavanje i upoznavanje Bjelovara. Iako je vrijeme bilo prohladno, godila nam je šetnja, za nas novim i nepoznatim, bjelovarskim ulicama. Šetnja i svježi zrak imali su pozitivan učinak na naš poznati apetit pa smo se uputile u hotel na večeru. Tamo su bili i ostali natjecatelji pa smo im uputile brze, ispitujuće poglede odmjeravajući naše izglede. Brzo upoznavanje, druženje i glazba ubrzo su otklonili svaki osjećaj suparništva jer smo se uskoro svi povezali, stvarajući prijateljsko i ugodno ozračje. Te večeri smo u naše sobe i snove ponijeli pregršt pozitivnih dojmova. Ujutro, poslije doručka, krenuli smo prema bjelovarskom Domu kulture gdje nas je čekalo svečano otvorenje natjecanja. Učenici škole domaćina pripremili su lijep program. Bilo je glume, plesa i pjesme.
 
Nakon programa, ušli smo u autobus. „Lidl“ je bio sve bliže, a naša nervoza sve veća. Obukli smo sponzorske majice i slikali se za novi broj Lidlovog kataloga. Počelo je natjecanje. Konkurencija je bila velika i mi smo dale sve od sebe. Upotrijebile smo sve naše prodavačke i komunikativne sposobnosti kako bismo uvjerile i sebe i komisiju da smo najbolje. Nakon ručka, išle smo na izlet u Barutanu, gdje smo poslušale priču bjelovarskog ratnika o slavnim danima Domovinskog rata i dramatičnim događajima u ovom gradu i njegovoj okolici. Prilikom obilaska dobile smo uputu da se držimo staze, pa smo bile nervozne od pomisli na „zaostale“ mine..
 
Kada su nam javili da su rezultati natjecanja gotovi, uputile smo se prema školi pune neizvjesnog iščekivanja. Objavili su listu rezultata koja nas je neugodno iznenadila jer smo bile uvjerene da smo posao odradile profesionalno, korektno i točno. Svoje šifre smo pronašle na četvrtom i trinaestom mjestu. LCD televizor, mobitel i digitalni fotoaparat te 500 kuna poklon bon bile su nagrade za troje prvoplasiranih, ostali učenici su dobili poklon bon od 100 kuna. Ipak moramo reći da to nije slomilo naš čelični natjecateljski karakter jer smo uvjerene da smo mi samo prethodnica jedne nove ekipe koju čeka prvo mjesto. Uostalom svi znamo da su pogreške najbolji učitelji, a ni iskustvo nije za baciti.
 
Rastanak je bio žalostan, svi smo htjeli još ostati. Dobro je to što nas konkurencija nije razdvojile, nego spojila i učvrstila u prijateljstvu. U Osijek smo ponijele lijepe uspomene i puno fotografija.
 
Želimo se zahvaliti ravnateljici Nadi Krolo i profesoricama: Mirti Rajs, Danijeli Vodeničar i Sandri Brajnović na velikoj podršci tijekom natjecanja.
Nama je bilo jako lijepo. Slijedeće godine bit će novo natjecanje, a mi vam poručujemo: nemojte to propustiti.
 
Dajana Horvat i Ivona Jakšić

Slike sa državnog natjecanja pogledajte u fotogaleriji.
preskoči na navigaciju