preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Tražilica
Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3902879
Ovaj mjesec: 1272
Ovaj tjedan: 1062
Danas: 15
Besplatan web

Web hosting

GODIŠNJICE MATURE

9. studeni 2016.

Ne treba puno trošiti riječi na činjenicu da se tijekom trogodišnjeg i četverogodišnjeg boravka u našoj školi stvara ozračje posebne emocionalne i psihološke povezanosti profesora i učenika, a o razrednicima da i ne govorimo. Stoga nam uvijek veliko zadovoljstvo predstavljaju susreti koji se događaju spontano ili organizirano. To je prigoda da se sjetimo onih isječaka našega života koje smo dijelili zajedno i događaja koji su obilježili jedno vrijem koje je trajno pohranjeno u našim individualnim sjećanjima i kolektivnom pamćenju. Upravo iz tih razloga godišnjice mature služe kao dobro osmišljeni generacijski susret u kojem razrednik  dobiva sasvim novu ulogu od one koja je bila dominantna tijekom školovanja. Prosvjetno- metodička tehnologija ostavlja se po strani, a ostaje samo ona ljudska dimenzija koja poput trajne  poveznice ostaje za cijeli život.

 Iz tog razloga pozivamo sve naše bivše učenike i njihove razrednice da u ovu rubriku prilože svoje fotografije s godišnjica mature, zanimljive priče, sjećanja i anegdote kojih je nesumnjivo bilo u obilju, a sve s ciljem da se posvijesti suživot koji se nastavlja izvan konteksta škole.

 

Rubriku otvaramo fotografijama dvaju razreda: 3.4 je proslavio 15 godina mature, a zanimljivo je da na fotografiji imamo dvije razrednice Danijelu Vodeničar i Renatu Petrović, a razlog tome je činjenica da ih je profesorica Vodeničar u zadnjoj fazi niihova školovanja morala napustiti zbog porodiljskog dopusta, a onda ih je preuzela profesorica Renata Petrović.

Drugi razred je 4.K1 kojemu je razrednica bila Mirta Rajs, a slavili su 5 godina mature. Nije li ih lijepo pogledati iz ovog vremenskog otklona kada pred sobom imamo već zrele i formirane ljude koji sada imaju zanimljive društvene funkcije i odgovorne obiteljske uloge. U svakom slučaju želimo im puno uspjeha na emocionalnom, ekonomskom i obiteljskom planu. SRETNO!


Slijedeću fotografiju nam je na facebooku postavila g. Stana Novaković-Korlević, kojoj se zahvaljujemo. Slika je iz 2002.g, a na slici je III-6 razred, generacija 1982.g, sa svojom razrednicom Nevenkom Blašković.

preskoči na navigaciju