preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Tražilica
Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3902879
Ovaj mjesec: 1272
Ovaj tjedan: 1064
Danas: 17
Besplatan web

Web hosting

EUQUIZ

 EUQUIZ je natjecanje učenika srednjih škola iz znanja vezanih uz Europsku uniju (EU). Kviz znanja obuhvaća provjeru poznavanja povijesti europskih integracija, institucija Europske unije, valova proširenja Unije, kao i poznavanje osnovnih zemljopisnih i povijesnih činjenica vezanih uz države članice Europske unije te odnosa Republike Hrvatske i EU.

Cilj kviza je potaknuti mlade na istraživanje činjenica vezanih uz proces europskih integracija, kao i povezanosti Republike Hrvatske s Europskom unijom, odnosno na bolje razumijevanje potrebe uključivanja Hrvatske u Europsku uniju.

Osim usvajanja znanja kompatibilnog sadržaja nastavnom programu zemljopisa, povijesti, te politike i gospodarstva, učenike se potiče na korištenje Interneta kao dodatnog izvora informacija.

Osnovni uvjeti natjecanja
 
Natjecati se mogu učenici svih srednjih škola na području Republike Hrvatske.
 
Natjecanje je timsko. Timovi su tročlani – sastoje se od tri učenika, to jest natjecatelja, a vodi ih jedan nastavnik, to jest mentor. Nastavnik ne sudjeluje u samom kvizu, već pomaže učenicima u pripremi za natjecanje i vodi komunikaciju s organizatorom natjecanja (Ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija – MVPEI). Obaveza je mentora obavještavati učenike o svoj komunikaciji s organizatorom natjecanja. Mentor za svoj rad ne osvaja nagrade predviđene za učenike, ali učenike prati na nagradnim putovanjima, gdje je odgovoran za učenike kojima je u pratnji.
 
Svaka škola predlaže jedan natjecateljski tim. U Republici Hrvatskoj postoji 381 srednja škola, što je ujedno i maksimalan broj timova koji se mogu prijaviti na natjecanje.
 
Ukoliko u školi postoji veći broj zainteresiranih timova, školi se putem e-maila dostavlja set od deset pitanja i odgovora kako bi se moglo provesti interno školsko natjecanje. Škole same po potrebi organiziraju školsko natjecanje u obliku pismenog ispita i na taj način, prema ostvarenom broju bodova, određuju redoslijed timova, od kojih se prvi tim može prijaviti na natjecanje EUQUIZ.preskoči na navigaciju