preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Tražilica
Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3882220
Ovaj mjesec: 2493
Ovaj tjedan: 702
Danas: 10
Besplatan web

Web hosting

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
42. državna Domijada, Rovinj, 5. – 7. 5. 2017.
Autor: Kristina Jurić, 11. 5. 2017.

Domaćini ovogodišnje 42. državne Domijade su bili domovi Regije istočna Hrvatska. I ove se godine natjecalo u kulturi, likovnosti, filmskom stvaralaštvu i raznim sportovima. Odgajatelji, sa svojim učenicima koji su osvojili prvo mjesto u pojedinim kategorijama na 42. regionalnoj Domijadi u Požegi,  imali su pravo pristupiti državnom natjecanju. Učenički dom Trgovačke i komercijalne škole „Davor Milas“, Osijek sudjelovao je šahu (M), košarci, nogometu, kategoriji slike, crteža i skulpture. Voditelji su bili: Ivan Gyorgy, prof., Vesna Pirić, prof., Domagoj Gradištanac, dipl.oec i Kristina Jurić, prof. Osvojili smo prvo mjesto u nogometu i kategoriji skulpture, a drugo u kategoriji crteža. Ostali sudionici se nisu uspjeli plasirati, ali su se iznimno trudili te se nadamo boljem uspjehu sljedeće godine. 






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
TRGOVAČKI DOM

 

Početak rada doma datira od daleke 1964. godine, točnije od 1.2.1964. kada je svečano počeo sa radom. Dom je sagrađen sredstvima Komore 50% i sredstvima kredita društvenog fonda 50%. Izgradnja je zamišljena u dvije faze.
 
U prvoj fazi izgrađen je samo spavaonički dio, a učenici su se hranili u restoranu društvene prehrane. Starije generacije učenika ovog doma sa sjetom se sjećaju "kaubojskih" uvjeta prehrane u restoranu "27. jul".
 
Interensantan je podatak da su prvi učenici plaćali opskrbninu 11.500 dinara, a već za dva mjeseca cijena je zbog poskupljenja mesa povećana na 12.000 dinara.
 
Budući da nije bilo novaca za izgradnju druge faze doma (gdje bi bile smještene učionice, društvene prostorije, te kuhinja sa restoranom) prešlo se u preuređenje postojećeg prostora. Tako je u prizemlju od dviju soba i dijela hodnika napravljena postojeća učionica. Naporima djelatnika doma, i uz pomoć SIZ-a za trgovinu, 1977. godine preuređen je prostor bivše kotlovnice za kuhinju, a od predvorja i dviju soba napravljena je blagovaonica.
 
1991. godine primili smo prve prognanike iz Tenja u dom, i od tada do 1999. u domu borave prognanici.
 
Godine 1994. domu je dograđen jedan kat, a dom je generalno renoviran u projektu renoviranja same škole 2004. godine.
Odgovorna osoba: Vesna Pirić (031/202-920)
preskoči na navigaciju