preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Tražilica
Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3882224
Ovaj mjesec: 2497
Ovaj tjedan: 706
Danas: 14
Besplatan web

Web hosting

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Interaktivno predavanje "Za zdravlje-Vaga"
Autor: Kristina Jurić, 29. 3. 2017.

U Učeničkom domu Trgovačke i komercijalne škole "Davor Milas" održano je interaktivno predavanje koje je održala univ. spec. techn. aliment , Danijela Periš, mag. ing. agr., voditeljica Savjetovališta "Za zdravlje-Vaga" (14. 3. 2017.). Predavanje je prvo od tri predavanja i radionica koje će se provesti u sklopu Projekta CNZD-u. 


Predavanju su nazočile učenice Srednjoškolskog đačkog doma i štićenici Centra za pružanje usluga u zajednici "Klasje" u Osijeku i njihove odgajateljice te učenici našeg doma s prof. Kristinom Jurić. Učenici su pogledali edukativni video "Prehrana kroz život" kojim se ukazalo na važnost prehrane u svakom segmentu rasta i razvoja čovjeka. Akcent je stavljen na neusklađenost unosa energije i njezine potrošnje, problematici pretilosti, ovisnostima, bolestima koje su vezane uz način življenja i o prevenciji istih. Nakon predavanja, kolegica Periš je odgovarala na pitanja, a pojedini učenici su iznosili svoja iskustva. Isprobali su i zdrave grickalice i napitke (orašasto voće, sušeno voće, sjemenke, integralne pločice, vodu obogaćenu vitaminima i mineralima...).

Slijedeći susret je u Centru za pružanje usluga u zajednici "Klasje" u Osijeku u kojem će uvodno predavanje održati  volonteri Azila, Osijek.

Kristina Jurić, prof.
[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
TRGOVAČKI DOM

 

Početak rada doma datira od daleke 1964. godine, točnije od 1.2.1964. kada je svečano počeo sa radom. Dom je sagrađen sredstvima Komore 50% i sredstvima kredita društvenog fonda 50%. Izgradnja je zamišljena u dvije faze.
 
U prvoj fazi izgrađen je samo spavaonički dio, a učenici su se hranili u restoranu društvene prehrane. Starije generacije učenika ovog doma sa sjetom se sjećaju "kaubojskih" uvjeta prehrane u restoranu "27. jul".
 
Interensantan je podatak da su prvi učenici plaćali opskrbninu 11.500 dinara, a već za dva mjeseca cijena je zbog poskupljenja mesa povećana na 12.000 dinara.
 
Budući da nije bilo novaca za izgradnju druge faze doma (gdje bi bile smještene učionice, društvene prostorije, te kuhinja sa restoranom) prešlo se u preuređenje postojećeg prostora. Tako je u prizemlju od dviju soba i dijela hodnika napravljena postojeća učionica. Naporima djelatnika doma, i uz pomoć SIZ-a za trgovinu, 1977. godine preuređen je prostor bivše kotlovnice za kuhinju, a od predvorja i dviju soba napravljena je blagovaonica.
 
1991. godine primili smo prve prognanike iz Tenja u dom, i od tada do 1999. u domu borave prognanici.
 
Godine 1994. domu je dograđen jedan kat, a dom je generalno renoviran u projektu renoviranja same škole 2004. godine.
Odgovorna osoba: Vesna Pirić (031/202-920)
preskoči na navigaciju