preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Tražilica
Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3882220
Ovaj mjesec: 2493
Ovaj tjedan: 702
Danas: 10
Besplatan web

Web hosting

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
„Samopredstavljanje“: projekt Znanjem protiv ovisnosti – Trening socijalnih vještina
Autor: Kristina Jurić, 28. 3. 2017.

U Učeničkom domu je 28. 2. 2017. održana uvodna radionica „Samopredstavljanje“: projekt Znanjem protiv ovisnosti – Trening socijalnih vještina. Radionici je nazočilo dvanaest učenika, a održale su je Martina Perković, prof. i Kristina Jurić, prof. 


Na samome početku dogovorili smo pravila rada u grupi. Kako bismo „razbile tremu“, kolegica Perković i ja smo se predstavile, a zatim i učenici. Sudionici su predstavili najvažnije osobe u njihovu životu, najveći životni uspjeh, svoje vještine, svoje želje za budućnost i  životni moto. Propitali smo ih o određenim aspektima njihova života, stavljajući akcent na ideju o pokretanju projekta, ciljevima i načinom rada i uvježbavanja socijalnih vještina kroz igranje uloga i postavljenjem zadataka. Učenici su prokomentirali navedene informacije i iznijeli svoje sugestije o tome kako bi svojim prijateljima pojasnili pojam socijalnih vještina i kako bi ih prepoznali. Nakon diskusije odredili smo ključne značajke socijalnih vještina: osoba ih svjesno odabire, moguće ih je naučiti i imaju svoj cilj i namjeru. U radionici su obuhvaćene osnovne socijalne, interakcijske, emocionalne te kognitivne vještine. Nakon radionice, kolegica Perković i ja smo sudionicama podijelili Upitnik samoprocjene, uz napomenu da će napisani podaci biti dostupni samo CNZD-u a za potrebe Projekta. Nakon aktivnosti Uvodne radionice, učenici su dobili „košuljice“ za odlaganje radnih materijala te smo nakon komentara i pitanja zaključili radionicu i najavili sljedeću temu, odnosno socijalnu vještinu.

Kristina Jurić, prof.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
TRGOVAČKI DOM

 

Početak rada doma datira od daleke 1964. godine, točnije od 1.2.1964. kada je svečano počeo sa radom. Dom je sagrađen sredstvima Komore 50% i sredstvima kredita društvenog fonda 50%. Izgradnja je zamišljena u dvije faze.
 
U prvoj fazi izgrađen je samo spavaonički dio, a učenici su se hranili u restoranu društvene prehrane. Starije generacije učenika ovog doma sa sjetom se sjećaju "kaubojskih" uvjeta prehrane u restoranu "27. jul".
 
Interensantan je podatak da su prvi učenici plaćali opskrbninu 11.500 dinara, a već za dva mjeseca cijena je zbog poskupljenja mesa povećana na 12.000 dinara.
 
Budući da nije bilo novaca za izgradnju druge faze doma (gdje bi bile smještene učionice, društvene prostorije, te kuhinja sa restoranom) prešlo se u preuređenje postojećeg prostora. Tako je u prizemlju od dviju soba i dijela hodnika napravljena postojeća učionica. Naporima djelatnika doma, i uz pomoć SIZ-a za trgovinu, 1977. godine preuređen je prostor bivše kotlovnice za kuhinju, a od predvorja i dviju soba napravljena je blagovaonica.
 
1991. godine primili smo prve prognanike iz Tenja u dom, i od tada do 1999. u domu borave prognanici.
 
Godine 1994. domu je dograđen jedan kat, a dom je generalno renoviran u projektu renoviranja same škole 2004. godine.
Odgovorna osoba: Vesna Pirić (031/202-920)
preskoči na navigaciju