preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Tražilica
Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3882220
Ovaj mjesec: 2493
Ovaj tjedan: 702
Danas: 10
Besplatan web

Web hosting

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
HUMANITARNA AKCIJA
Autor: Kristina Jurić, 23. 4. 2016.

…Marija Đermanović. 


Prekrasna je djevojka i ima još mnogo toga za osmisliti, provesti u djelo, proživjeti, postati nekome životna suputnica... Bila je učenica Ugostiteljsko-turističke škole Osijek i smještena u Učeničkom domu Trgovačke i komercijalne škola Davor Milas Osijek. Gotovo sve su izgubili tijekom poplave u Rajevu Selu. Nesreća za nesrećom! Mislila je da je sad, konačno, sve u redu i da joj se bliži vedrija budućnost. Nedugo, nakon dolaska u Beč, izgubila je svijest. Aneurizma, pet operacija, strah da više ne će prohodati, govoriti, prepoznati najbliže… Na sreću probudila se iz inducirane kome, ali čeka ju dug oporavak. Ako ikako možete pomoći, kao što su djelatnici i učenici UGO - škole, molim vas...

IBAN HR 5124070001100173232, OIB 98713513247, OSIJEK, OTP banka

Učenici našega doma i nekoliko djelatnika Trgovačke škole uključilo se u projekt. Nadamo se da će se Marija oporaviti i nastaviti sa životom još hrabrije i kvalitetnije. Akciju u domu je pokrenuta na inicijativu Marijinih prijatelja i Kristine Jurić, prof. Hvala svima na novčanom prilogu jer, iskustvo je pokazalo, da mali ljudi čine velike stvari!

Kristina Jurić, prof.





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
TRGOVAČKI DOM

 

Početak rada doma datira od daleke 1964. godine, točnije od 1.2.1964. kada je svečano počeo sa radom. Dom je sagrađen sredstvima Komore 50% i sredstvima kredita društvenog fonda 50%. Izgradnja je zamišljena u dvije faze.
 
U prvoj fazi izgrađen je samo spavaonički dio, a učenici su se hranili u restoranu društvene prehrane. Starije generacije učenika ovog doma sa sjetom se sjećaju "kaubojskih" uvjeta prehrane u restoranu "27. jul".
 
Interensantan je podatak da su prvi učenici plaćali opskrbninu 11.500 dinara, a već za dva mjeseca cijena je zbog poskupljenja mesa povećana na 12.000 dinara.
 
Budući da nije bilo novaca za izgradnju druge faze doma (gdje bi bile smještene učionice, društvene prostorije, te kuhinja sa restoranom) prešlo se u preuređenje postojećeg prostora. Tako je u prizemlju od dviju soba i dijela hodnika napravljena postojeća učionica. Naporima djelatnika doma, i uz pomoć SIZ-a za trgovinu, 1977. godine preuređen je prostor bivše kotlovnice za kuhinju, a od predvorja i dviju soba napravljena je blagovaonica.
 
1991. godine primili smo prve prognanike iz Tenja u dom, i od tada do 1999. u domu borave prognanici.
 
Godine 1994. domu je dograđen jedan kat, a dom je generalno renoviran u projektu renoviranja same škole 2004. godine.
Odgovorna osoba: Vesna Pirić (031/202-920)
preskoči na navigaciju