preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Tražilica
Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3882220
Ovaj mjesec: 2493
Ovaj tjedan: 702
Danas: 10
Besplatan web

Web hosting

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
MŽSV
Autor: Kristina Jurić, 23. 4. 2016.


Na redovitim sastancima u domovima ove se godine tematski nadovezujemo na kreativnost u učeničkom domu. Organiziran je Srednjoškolskom đačkom domu Osijek. Nazočila je i gospođa Miljenka Galić koja je pri Agenciji zadužena za kontakte s učeničkim domovima i pedagozima. Nakon uvodnog predavanja Milice Knežević, prof., održana je radionica koju je vodila Livija Vranković Čehajić. Izrađivali su se ukrasi za Božić. Dotakli smo se i  problematike CKR – e. Na seminaru u Mariji Bistrici  (Kristina Jurić, prof.) naznačili smo da u reformi nisu obuhvaćeni učenički domovi koji se svojom djelatnošću nadovezuju na djelatnost škole, iako je akcent nešto veći na samom odgoju. Mi bismo učenicima pomogli u međupredmetnim temama, npr. Učiti kako učiti . Seminar je organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje. Mira Vrcan, prof. i Martina Perković, prof. predstavit će mišljenje našeg doma. Svi podaci su dostupni na stranicama o CKR – i.

Kristina Jurić, prof.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
TRGOVAČKI DOM

 

Početak rada doma datira od daleke 1964. godine, točnije od 1.2.1964. kada je svečano počeo sa radom. Dom je sagrađen sredstvima Komore 50% i sredstvima kredita društvenog fonda 50%. Izgradnja je zamišljena u dvije faze.
 
U prvoj fazi izgrađen je samo spavaonički dio, a učenici su se hranili u restoranu društvene prehrane. Starije generacije učenika ovog doma sa sjetom se sjećaju "kaubojskih" uvjeta prehrane u restoranu "27. jul".
 
Interensantan je podatak da su prvi učenici plaćali opskrbninu 11.500 dinara, a već za dva mjeseca cijena je zbog poskupljenja mesa povećana na 12.000 dinara.
 
Budući da nije bilo novaca za izgradnju druge faze doma (gdje bi bile smještene učionice, društvene prostorije, te kuhinja sa restoranom) prešlo se u preuređenje postojećeg prostora. Tako je u prizemlju od dviju soba i dijela hodnika napravljena postojeća učionica. Naporima djelatnika doma, i uz pomoć SIZ-a za trgovinu, 1977. godine preuređen je prostor bivše kotlovnice za kuhinju, a od predvorja i dviju soba napravljena je blagovaonica.
 
1991. godine primili smo prve prognanike iz Tenja u dom, i od tada do 1999. u domu borave prognanici.
 
Godine 1994. domu je dograđen jedan kat, a dom je generalno renoviran u projektu renoviranja same škole 2004. godine.
Odgovorna osoba: Vesna Pirić (031/202-920)
preskoči na navigaciju