preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Tražilica
Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3882220
Ovaj mjesec: 2493
Ovaj tjedan: 702
Danas: 14
Besplatan web

Web hosting

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
40. REGIONALNA DOMIJADA
Autor: Tatjana Radić, 15. 4. 2015.

Ove je godine, 10.4.,  održana 40. regionalna Domijada, a domaćin je bio Učenički dom Hrvatskoga radiše iz Osijeka. Sudjelovali su domovi Regije (Požega, Pakrac, Vukovar, Osijek – 4 doma). Učenički dom Trgovačke i komercijalne škole „Davor Milas“, Osijek i ove je godine postigao zavidne rezultate te osvojio brojne medalje. 


Učenici doma sa svojim mentorima natjecali su se u sljedećim kategorijama: crtež, slika, instalacija, skulptura, fotografija i video zapis voditelj: Veronika Šnajder, prof.); nogomet (voditelj: Domagoj Gradištanac, prof.); šah – M/Ž (voditelj: Ivan Gyorgy, prof.); recitacija i plesni izraz (voditelj: Kristina Jurić, prof.); stolni tenis – M/Ž (voditelj: Maja Birovljević, prof.); košarka (voditelj: Mirna Ažić, prof.).Svi učenici i njihovi mentori, koji su osvojili prva mjesta na regionalnom natjecanju, natjecat će se i na državnoj Domijadi u Baškom Polju od 8. do 10.5.2015. 

Zlatne medalje:

Slika: Robert Erdelji: „Vrijeme za čaj“

Video zapis: Leila Čapo i Vedrana Fišer: „Osijek – to smo mi“,

Recitacija: Irena Delišimunović: „Ako ti postanem ista“, recitatorica: Ana – Marija Japelj

Plesni izraz: Plesna skupina „Storm“, „Seven sins“ (autorski rad)

Leila Čapo, Vedrana Fišer, Lidija Horvat, Valentina Damjanović, Nicole Pavlić, Petar Mićan, Ivan Albert

Srebrne medalje:Instalacija: „Svjetlo mozga“, Robert Erdelji; Crtež: „Akt 3.“, DorisMrganić, nogometna (Luka Franjić, Mihael Klepač, Ronaldo Babić, Darko Tetkov, Josip Bukovac, Slaven Golub, David Podboj, Ante Grec); stolnotenisačka/Ž (Barbara Tičić, Lorena Balić, Nives Meštrović ) i košarkaška ekipa (Anton Groznica, Marko Cvetković, David Perešin, Đuro Čošković, Marijan Mijić, Robert Nikolić, Marko Bjelobrk, Mario Hutz), a brončani su bili šahisti/M (Ivan Joo, Alen Šincek, Marko Matijašec, Agustin Josipović) te ženska ekipa (Martina Zbiljski, Martina Puljić) i Skulptura: „V.V. Putin“,Robert Erdelji ; Crtež: Portret u visokom valeru“, Stjepan Ezgeta.

Kristina Jurić, prof.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
TRGOVAČKI DOM

 

Početak rada doma datira od daleke 1964. godine, točnije od 1.2.1964. kada je svečano počeo sa radom. Dom je sagrađen sredstvima Komore 50% i sredstvima kredita društvenog fonda 50%. Izgradnja je zamišljena u dvije faze.
 
U prvoj fazi izgrađen je samo spavaonički dio, a učenici su se hranili u restoranu društvene prehrane. Starije generacije učenika ovog doma sa sjetom se sjećaju "kaubojskih" uvjeta prehrane u restoranu "27. jul".
 
Interensantan je podatak da su prvi učenici plaćali opskrbninu 11.500 dinara, a već za dva mjeseca cijena je zbog poskupljenja mesa povećana na 12.000 dinara.
 
Budući da nije bilo novaca za izgradnju druge faze doma (gdje bi bile smještene učionice, društvene prostorije, te kuhinja sa restoranom) prešlo se u preuređenje postojećeg prostora. Tako je u prizemlju od dviju soba i dijela hodnika napravljena postojeća učionica. Naporima djelatnika doma, i uz pomoć SIZ-a za trgovinu, 1977. godine preuređen je prostor bivše kotlovnice za kuhinju, a od predvorja i dviju soba napravljena je blagovaonica.
 
1991. godine primili smo prve prognanike iz Tenja u dom, i od tada do 1999. u domu borave prognanici.
 
Godine 1994. domu je dograđen jedan kat, a dom je generalno renoviran u projektu renoviranja same škole 2004. godine.
Odgovorna osoba: Vesna Pirić (031/202-920)
preskoči na navigaciju