preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Tražilica
Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3882220
Ovaj mjesec: 2493
Ovaj tjedan: 702
Danas: 6
Besplatan web

Web hosting

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
DAN ĐAČKOGA DOMA U POŽEGI, 19.3.2015.
Autor: Tatjana Radić, 27. 3. 2015.

Đački dom u Požegi slavio je svoj dan pa su povodom toga, a s ciljem zajedničke suradnje, djelatnici doma pozvali predstavnike drugih domova Regije. Otvorena je prigodna izložba koja se sastojala od povijesnih podataka, uporabnih predmeta, književno – umjetničkih spisa te ostalih podataka karakterističnih za taj kraj. 


Nakon izložbe održan je prigodni program u kojem su sudjelovali učenici svih domova. Učenice Učeničkog doma Trgovačke i komercijalne škole „Davor Milas“, Leila Čapo i Barbara Tičić recitirale su pjesme o Osijeku i našoj Slavoniji. Pripremila ih je prof. Kristina Jurić. Kulturni dio bio je u Gradskom kazalištu u Požegi. Nakon nastupa nastavili smo druženje u đačkom domu u ugodnom ozračju požeškoga kraja. 

Kristina Jurić

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
TRGOVAČKI DOM

 

Početak rada doma datira od daleke 1964. godine, točnije od 1.2.1964. kada je svečano počeo sa radom. Dom je sagrađen sredstvima Komore 50% i sredstvima kredita društvenog fonda 50%. Izgradnja je zamišljena u dvije faze.
 
U prvoj fazi izgrađen je samo spavaonički dio, a učenici su se hranili u restoranu društvene prehrane. Starije generacije učenika ovog doma sa sjetom se sjećaju "kaubojskih" uvjeta prehrane u restoranu "27. jul".
 
Interensantan je podatak da su prvi učenici plaćali opskrbninu 11.500 dinara, a već za dva mjeseca cijena je zbog poskupljenja mesa povećana na 12.000 dinara.
 
Budući da nije bilo novaca za izgradnju druge faze doma (gdje bi bile smještene učionice, društvene prostorije, te kuhinja sa restoranom) prešlo se u preuređenje postojećeg prostora. Tako je u prizemlju od dviju soba i dijela hodnika napravljena postojeća učionica. Naporima djelatnika doma, i uz pomoć SIZ-a za trgovinu, 1977. godine preuređen je prostor bivše kotlovnice za kuhinju, a od predvorja i dviju soba napravljena je blagovaonica.
 
1991. godine primili smo prve prognanike iz Tenja u dom, i od tada do 1999. u domu borave prognanici.
 
Godine 1994. domu je dograđen jedan kat, a dom je generalno renoviran u projektu renoviranja same škole 2004. godine.
Odgovorna osoba: Vesna Pirić (031/202-920)
preskoči na navigaciju