preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Tražilica
Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3882224
Ovaj mjesec: 2497
Ovaj tjedan: 706
Danas: 15
Besplatan web

Web hosting

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Projekt Zdravlje je IN II
Autor: Tatjana Radić, 24. 1. 2015.

Projekt Zdravlje je IN nastavlja s novim ciklusom i u šk. god. 2014./2015. Predavanja, radionice, savjetovanja bit će prezentirani u Trgovačkoj i komercijalnoj školi „Davor Milas“ Osijek te učenicima Učeničkoga doma škole. 


Učenicima koji će se dobrovoljno uključiti u projektne aktivnosti, napravit će antropometrijska mjerenja te anketirati o njihovim prehrambenim navikama. Mjerenja će uključiti analizu sastava tijela medicinskim analizatorom Tanita SC 330 koja se vrše putem bioelektrične imedance te precizno mjeri (u % i kg) potkožno masno tkivo, vodu, mišićnu masu, predviđenu koštanu masu, ITM (indeks tjelesne mase), WHR (omjer struka i bokova), bazalni metabolizam u kcal i dr. Kao i dosada na projektu surađuju stručnjaci u području kineziologije, prehrambeno – tehnoloških znanosti, ostalih srodnih područja i volonteri Udruge Vaga. Uz to, u projekt je uključena i dopredsjednica udruge prof. dr. sc. Maja Miškulin s Medicinskog fakulteta u Osijeku (Katedra za javno zdravstvo)  kao stručna konzultantica u provedbi aktivnosti te statističke obrade podataka.Učenici će sudjelovati u radionici spravljanja zdravih obroka (zobene kaše s orašastim plodovima, sušenim voćem i zdravim zaslađivačima), smoothie napitaka i sl. Projekt u cijelosti financiraju Ministarstvo zdravlja te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sport. Zumba Fitness® kao vid rekreacije zanimljiv je mladima upravo zbog latino-američkih koraka uz popularne dance i pop hitove koje mladi uglavnom i slušaju te će biti održane besplatne Zumba radionice za zainteresirane učenike. U projekt će biti uključeni i roditelji.

Koordinatorica za provođenja projekta u Učeničkome domu je Kristina Jurić, prof.

U Učeničkome domu Trgovačke i komercijalne škole održana je prezentacija o projektu, a održala ju je kolegica Mihačić mag. nutr., (21.1.2015., srijeda, 20,30 sati). Predavanju su nazočili učenici zainteresirani za projekt, koordinatorica za provođenje projekta u učeničkome domu: Kristina Jurić i kolega Domagoj Gradištanac.

Odgajateljica: Kristina Jurić, prof.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
TRGOVAČKI DOM

 

Početak rada doma datira od daleke 1964. godine, točnije od 1.2.1964. kada je svečano počeo sa radom. Dom je sagrađen sredstvima Komore 50% i sredstvima kredita društvenog fonda 50%. Izgradnja je zamišljena u dvije faze.
 
U prvoj fazi izgrađen je samo spavaonički dio, a učenici su se hranili u restoranu društvene prehrane. Starije generacije učenika ovog doma sa sjetom se sjećaju "kaubojskih" uvjeta prehrane u restoranu "27. jul".
 
Interensantan je podatak da su prvi učenici plaćali opskrbninu 11.500 dinara, a već za dva mjeseca cijena je zbog poskupljenja mesa povećana na 12.000 dinara.
 
Budući da nije bilo novaca za izgradnju druge faze doma (gdje bi bile smještene učionice, društvene prostorije, te kuhinja sa restoranom) prešlo se u preuređenje postojećeg prostora. Tako je u prizemlju od dviju soba i dijela hodnika napravljena postojeća učionica. Naporima djelatnika doma, i uz pomoć SIZ-a za trgovinu, 1977. godine preuređen je prostor bivše kotlovnice za kuhinju, a od predvorja i dviju soba napravljena je blagovaonica.
 
1991. godine primili smo prve prognanike iz Tenja u dom, i od tada do 1999. u domu borave prognanici.
 
Godine 1994. domu je dograđen jedan kat, a dom je generalno renoviran u projektu renoviranja same škole 2004. godine.
Odgovorna osoba: Vesna Pirić (031/202-920)
preskoči na navigaciju