preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Tražilica
Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3882220
Ovaj mjesec: 2493
Ovaj tjedan: 702
Danas: 14
Besplatan web

Web hosting

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE, 2014.
Autor: Tatjana Radić, 1. 11. 2014.

Nakon prigodne proslave u školi, Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje održali su se i u Učeničkom domu Trgovačke i komercijalne škole „Davor Milas“. 


U pripremama su sudjelovali svi učenici i djelatnici učeničkoga doma. Svaka je skupina, uz vodstvo svoga odgajatelja, uredila mirisni stol. Bilo je tu peškira, ranjlika, ćupova, pegli, mužara, preslica, otaraka, ponjava, ukrašenih bočica, kolača, peciva, kruščića, kobasica, džemova pa je cijela kuhinja mirisala na našu nepreglednu slavonsku ravnicu. Bilo je svega; od zlatnog zrna do kulena. Odabrano je stručno povjerenstvo koje je proglasilo ponajbolje složene stolova. Najbolji su bili učenici 4. odgojne skupine u kojoj je i najviše prvašića. Prigodne tekstove i poeziju pročitala je Ljiljana Filipović. I naravno, sve je bilo popraćeno sitnom žicom tamburice! Bilo je lijepo, šareno i zanimljivo te iskreni prikaz zajedničkoga rada učenika, odgajatelja, roditelja i kuhara.

Kristina Jurić

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
TRGOVAČKI DOM

 

Početak rada doma datira od daleke 1964. godine, točnije od 1.2.1964. kada je svečano počeo sa radom. Dom je sagrađen sredstvima Komore 50% i sredstvima kredita društvenog fonda 50%. Izgradnja je zamišljena u dvije faze.
 
U prvoj fazi izgrađen je samo spavaonički dio, a učenici su se hranili u restoranu društvene prehrane. Starije generacije učenika ovog doma sa sjetom se sjećaju "kaubojskih" uvjeta prehrane u restoranu "27. jul".
 
Interensantan je podatak da su prvi učenici plaćali opskrbninu 11.500 dinara, a već za dva mjeseca cijena je zbog poskupljenja mesa povećana na 12.000 dinara.
 
Budući da nije bilo novaca za izgradnju druge faze doma (gdje bi bile smještene učionice, društvene prostorije, te kuhinja sa restoranom) prešlo se u preuređenje postojećeg prostora. Tako je u prizemlju od dviju soba i dijela hodnika napravljena postojeća učionica. Naporima djelatnika doma, i uz pomoć SIZ-a za trgovinu, 1977. godine preuređen je prostor bivše kotlovnice za kuhinju, a od predvorja i dviju soba napravljena je blagovaonica.
 
1991. godine primili smo prve prognanike iz Tenja u dom, i od tada do 1999. u domu borave prognanici.
 
Godine 1994. domu je dograđen jedan kat, a dom je generalno renoviran u projektu renoviranja same škole 2004. godine.
Odgovorna osoba: Vesna Pirić (031/202-920)
preskoči na navigaciju