preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Tražilica
Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3882224
Ovaj mjesec: 2497
Ovaj tjedan: 706
Danas: 14
Besplatan web

Web hosting

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
DOM UČENIKA VUKOVAR – FIŠIJADA
Autor: Tatjana Radić, 21. 10. 2014.

U Domu učenika Vukovar, a u sklopu suradnje domova, organizirana je Fišijada. Sudjelovali su gosti iz drugih domova: Pula, Zagreb, Pakrac te ostali osječki domovi. 


Bilo je deset prijavljenih ekipa. Odgajatelji i učenici zajedno su spravljali fiš i čini se „pogodili“ dobru ribu i papriku za fiš. Unatoč lošem vremenu, dobrog raspoloženja nije nedostajalo, čak su i dvije usputne turistkinje iz Hong Konga isprobale ovaj slavonski specijalitet. Nakon zabavnog kuhanja i druženja, gosti su uz milozvučne niti tamburaškoga sastava uživali u konzumiranju skuhanog. Učenici i odgajatelji timski su, i odlično, odradili posao. Nadamo se i sljedećem susretu jer su se Vukovarci, kao i uvijek, pokazali dobrim domaćinima. Naš su dom predstavljali Katarina Katušin, Jelena i Tihana Jambrešić te voditeljica doma Vesna Pirić, prof. i Ivan Gyorgy, prof.

Kristina Jurić, prof.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
TRGOVAČKI DOM

 

Početak rada doma datira od daleke 1964. godine, točnije od 1.2.1964. kada je svečano počeo sa radom. Dom je sagrađen sredstvima Komore 50% i sredstvima kredita društvenog fonda 50%. Izgradnja je zamišljena u dvije faze.
 
U prvoj fazi izgrađen je samo spavaonički dio, a učenici su se hranili u restoranu društvene prehrane. Starije generacije učenika ovog doma sa sjetom se sjećaju "kaubojskih" uvjeta prehrane u restoranu "27. jul".
 
Interensantan je podatak da su prvi učenici plaćali opskrbninu 11.500 dinara, a već za dva mjeseca cijena je zbog poskupljenja mesa povećana na 12.000 dinara.
 
Budući da nije bilo novaca za izgradnju druge faze doma (gdje bi bile smještene učionice, društvene prostorije, te kuhinja sa restoranom) prešlo se u preuređenje postojećeg prostora. Tako je u prizemlju od dviju soba i dijela hodnika napravljena postojeća učionica. Naporima djelatnika doma, i uz pomoć SIZ-a za trgovinu, 1977. godine preuređen je prostor bivše kotlovnice za kuhinju, a od predvorja i dviju soba napravljena je blagovaonica.
 
1991. godine primili smo prve prognanike iz Tenja u dom, i od tada do 1999. u domu borave prognanici.
 
Godine 1994. domu je dograđen jedan kat, a dom je generalno renoviran u projektu renoviranja same škole 2004. godine.
Odgovorna osoba: Vesna Pirić (031/202-920)
preskoči na navigaciju