preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Tražilica
Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3882220
Ovaj mjesec: 2493
Ovaj tjedan: 702
Danas: 10
Besplatan web

Web hosting

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
MATURALNA VEČERA U DOMU UČENIKA
Autor: Tatjana Radić, 24. 5. 2014.

U četvrtak 15. svibnja 2014. godine u našem Domu učenika održana je tradicionalna Maturalna večera na kojoj su bili nazočni svi naši maturanti i njihovi odgajatelji. Zanimljivost ove večere je ta što je riječ o maturantima iz različitih osječkih škola povezanih  višegodišnjim prijateljstvom jer je njihov srednjoškolski  život obilježen boravkom u našem Domu. 


 

Bila je to prigoda da se jednim lijepim zajedničkim druženjem oprostimo jedni od drugih jer slijedi  jedan novi životni ciklus u kojem svatko odlazi na onu stranu kojoj je težio ili ga je sudbina preusmjerila.  Sve naše maturante pozdravila je voditeljica Vesna Pirić poželjevši im sreću u daljnjem životu, ali je naglasila činjenicu da su vrata ovoga Doma za njih uvijek otvorena jer ćemo i dalje s velikim interesom  pratiti tijek njihova budućeg života. U ime maturanata pozdravni govor održala je maturantica Marija Cvetković koja se zahvalila voditeljici, odgajateljima i osoblju Doma na svim plemenitim naporima uloženim u njihov odgoj, vodstvo i  svaku vrstu životne skrbi koja je uvijek išla ka tome da im na najbolji mogući način nadomjesti  roditeljsku brigu i pažnju. Uostalom, fotografije više od riječi govore o lijepom ugođaju i veseloj mladosti.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
TRGOVAČKI DOM

 

Početak rada doma datira od daleke 1964. godine, točnije od 1.2.1964. kada je svečano počeo sa radom. Dom je sagrađen sredstvima Komore 50% i sredstvima kredita društvenog fonda 50%. Izgradnja je zamišljena u dvije faze.
 
U prvoj fazi izgrađen je samo spavaonički dio, a učenici su se hranili u restoranu društvene prehrane. Starije generacije učenika ovog doma sa sjetom se sjećaju "kaubojskih" uvjeta prehrane u restoranu "27. jul".
 
Interensantan je podatak da su prvi učenici plaćali opskrbninu 11.500 dinara, a već za dva mjeseca cijena je zbog poskupljenja mesa povećana na 12.000 dinara.
 
Budući da nije bilo novaca za izgradnju druge faze doma (gdje bi bile smještene učionice, društvene prostorije, te kuhinja sa restoranom) prešlo se u preuređenje postojećeg prostora. Tako je u prizemlju od dviju soba i dijela hodnika napravljena postojeća učionica. Naporima djelatnika doma, i uz pomoć SIZ-a za trgovinu, 1977. godine preuređen je prostor bivše kotlovnice za kuhinju, a od predvorja i dviju soba napravljena je blagovaonica.
 
1991. godine primili smo prve prognanike iz Tenja u dom, i od tada do 1999. u domu borave prognanici.
 
Godine 1994. domu je dograđen jedan kat, a dom je generalno renoviran u projektu renoviranja same škole 2004. godine.
Odgovorna osoba: Vesna Pirić (031/202-920)
preskoči na navigaciju