preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Tražilica
Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3882224
Ovaj mjesec: 2497
Ovaj tjedan: 706
Danas: 15
Besplatan web

Web hosting

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
DOMIJADA
Autor: Tatjana Radić, 20. 3. 2012.

Regionalna Domijada održana je 15. 4. 2011. Učenici su osvojili prvo mjesto u košarci, plesu, nogometu i šahu (Ž) te drugo mjesto u glazbenome izričaju,  šahu (M) i treće u kategoriji recitacije.


Zlatni dečki i djevojke otputovali su 5. 5. 2011. na državnu Domijadu u Umag gdje su imali priliku iskazati svoje znanje i vještinu. Dokazali su da je sve moguće te opet osvojili dva zlata (nogomet i šah (Ž)) i dvije bronce (košarka i ples). Bili su divni i primjerenoga ponašanja te sportskim ponašanjem zaslužno dobili medalje. Voditelji su bili: Veronika Šnajder, Kristina Jurić, Ninoslav Pleša, Domagoj Gradištanac i Vesna Pirić koji su zajedno s učenicima naporno radili kako bi ostvarili ovakav uspjeh! Većina učenika su maturanti te smo pobjede zaokružili prigodnom večerom, već tradicionalnom, u Domu učenika Trgovačke i komercijalne škole Davora Milasa u Osijeku.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
TRGOVAČKI DOM

 

Početak rada doma datira od daleke 1964. godine, točnije od 1.2.1964. kada je svečano počeo sa radom. Dom je sagrađen sredstvima Komore 50% i sredstvima kredita društvenog fonda 50%. Izgradnja je zamišljena u dvije faze.
 
U prvoj fazi izgrađen je samo spavaonički dio, a učenici su se hranili u restoranu društvene prehrane. Starije generacije učenika ovog doma sa sjetom se sjećaju "kaubojskih" uvjeta prehrane u restoranu "27. jul".
 
Interensantan je podatak da su prvi učenici plaćali opskrbninu 11.500 dinara, a već za dva mjeseca cijena je zbog poskupljenja mesa povećana na 12.000 dinara.
 
Budući da nije bilo novaca za izgradnju druge faze doma (gdje bi bile smještene učionice, društvene prostorije, te kuhinja sa restoranom) prešlo se u preuređenje postojećeg prostora. Tako je u prizemlju od dviju soba i dijela hodnika napravljena postojeća učionica. Naporima djelatnika doma, i uz pomoć SIZ-a za trgovinu, 1977. godine preuređen je prostor bivše kotlovnice za kuhinju, a od predvorja i dviju soba napravljena je blagovaonica.
 
1991. godine primili smo prve prognanike iz Tenja u dom, i od tada do 1999. u domu borave prognanici.
 
Godine 1994. domu je dograđen jedan kat, a dom je generalno renoviran u projektu renoviranja same škole 2004. godine.
Odgovorna osoba: Vesna Pirić (031/202-920)
preskoči na navigaciju