preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Tražilica
Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3882224
Ovaj mjesec: 2493
Ovaj tjedan: 702
Danas: 14
Besplatan web

Web hosting

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Projekt Zdravlje je IN II
Autor: Tatjana Radić, 24. 1. 2015.

Projekt Zdravlje je IN nastavlja s novim ciklusom i u šk. god. 2014./2015. Predavanja, radionice, savjetovanja bit će prezentirani u Trgovačkoj i komercijalnoj školi „Davor Milas“ Osijek te učenicima Učeničkoga doma škole. 


Učenicima koji će se dobrovoljno uključiti u projektne aktivnosti, napravit će antropometrijska mjerenja te anketirati o njihovim prehrambenim navikama. Mjerenja će uključiti analizu sastava tijela medicinskim analizatorom Tanita SC 330 koja se vrše putem bioelektrične imedance te precizno mjeri (u % i kg) potkožno masno tkivo, vodu, mišićnu masu, predviđenu koštanu masu, ITM (indeks tjelesne mase), WHR (omjer struka i bokova), bazalni metabolizam u kcal i dr. Kao i dosada na projektu surađuju stručnjaci u području kineziologije, prehrambeno – tehnoloških znanosti, ostalih srodnih područja i volonteri Udruge Vaga. Uz to, u projekt je uključena i dopredsjednica udruge prof. dr. sc. Maja Miškulin s Medicinskog fakulteta u Osijeku (Katedra za javno zdravstvo)  kao stručna konzultantica u provedbi aktivnosti te statističke obrade podataka.Učenici će sudjelovati u radionici spravljanja zdravih obroka (zobene kaše s orašastim plodovima, sušenim voćem i zdravim zaslađivačima), smoothie napitaka i sl. Projekt u cijelosti financiraju Ministarstvo zdravlja te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sport. Zumba Fitness® kao vid rekreacije zanimljiv je mladima upravo zbog latino-američkih koraka uz popularne dance i pop hitove koje mladi uglavnom i slušaju te će biti održane besplatne Zumba radionice za zainteresirane učenike. U projekt će biti uključeni i roditelji.

Koordinatorica za provođenja projekta u Učeničkome domu je Kristina Jurić, prof.

U Učeničkome domu Trgovačke i komercijalne škole održana je prezentacija o projektu, a održala ju je kolegica Mihačić mag. nutr., (21.1.2015., srijeda, 20,30 sati). Predavanju su nazočili učenici zainteresirani za projekt, koordinatorica za provođenje projekta u učeničkome domu: Kristina Jurić i kolega Domagoj Gradištanac.

Odgajateljica: Kristina Jurić, prof.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju