preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Tražilica
Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3881290
Ovaj mjesec: 1563
Ovaj tjedan: 850
Danas: 18
Besplatan web

Web hosting

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Svjetski dan mentalnog zdravlja
Autor: Marinela Boras, 13. 10. 2020.

Naša škola je ove godine po prvi put obilježila Svjetski dan mentalnog zdravlja koji se obilježava 10. listopada. Učenici naše škole sudjeluju u eTwinning projektima pod vodstvom profesorice engleskog i njemačkog jezika Marinele Boras, a jedan od njih je međunarodni projekt ''Me, Myself & I'' (,,Ja i sva moja lica’'). Projekt je nastao s ciljem promoviranja važnosti i brige za mentalno zdravlje djece i mladih, posebno u ova izazovna vremena.


Kroz projekt će se potaknuti učenike na prepoznavanje vlastitih emocionalnih stanja, kvalitetnu komunikaciju s bližnjima, suradnju i traženje podrške u vlastitoj zajednici. Učenici će učiti o mentalnom zdravlju kroz različite aktivnosti i primijeniti trenutno iskustvo. Također, imat će priliku surađivati s učenicima iz drugih europskih škola, čuti primjere dobre prakse i prihvatljive obrasce ponašanja koji doprinose očuvanju mentalnog zdravlja.

U sklopu projekta, u našoj je školi održano predavanje i radionica za učenike 2.K1 razreda. Školska psihologinja Tajana Rogić Lončar je učenicima pojasnila što je zapravo mentalno zdravlje. Učenicima su predstavljene činjenice i zablude o mentalnom zdravlju pa su podizali papiriće u bojama ovisno slažu li se s tvrdnjom ili ne te su argumentirali svoje mišljenje. Učenici su također saznali koje su smetnje mentalnog zdravlja najčešće u adolescenciji te kako ih prepoznati. Na kraju predavanja su dobili preporuke za očuvanje mentalnog zdravlja. Zatim je uslijedila radionica – učenici su trebali napisati na papirić zahvalnost za taj dan i naposljetku su papiriće ubacili u prigodno ukrašenu teglicu.

Članak na portalu skole.hr

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju