preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Tražilica
Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3881290
Ovaj mjesec: 1563
Ovaj tjedan: 850
Danas: 18
Besplatan web

Web hosting

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dobitnici i još jedne Oznake kvalitete
Autor: Ivica Mršo, Marinela Boras, 21. 9. 2020.

Učenici naše škole, koja s ponosom nosi titulu eTwinning škole, su u prošloj školskoj godini sudjelovali u još jednom eTwinning projektu pod vodstvom školske eTwinning koordinatorice i profesorice engleskog i njemačkog jezika Marinele Boras.

 


eTwinning projekt ''Augmented Reality in the Classroom'' je projekt o korištenju virtualne stvarnosti u nastavi. Projekt je trajao više od pola godine, a partnerske škole dolaze iz Albanije, Armenije, Azerbajdžana, Bugarske, Finske, Grčke, Gruzije, Italije, Jordana, Litve, Moldavije, Poljske, Portugala, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Srbije, Španjolske, Turske, Tunisa i Ukrajine.

Učenici su sudjelovali u brojnim aktivnostima tijekom projekta te su koristili razne suvremene digitalne alate. Ovaj projekt je bio prilagođen učenicima 21. stoljeća, a završni proizvodi projekta su e-knjiga i virtualna izložba učeničkih radova. Agencija za mobilnost i programe Europske unije je prepoznala uspješnost ovog projekta kojem je 17. rujna 2020. dodijeljena nacionalna Oznaka kvalitete.

Tijekom provedbe ovog eTwinning projekta korištene su pedagoške inovacije u svrhu što aktivnijeg uključivanja učenika u projektne aktivnosti te je ostvarena odlična  komunikacija i suradnja s partnerskim školama. Projekt je bio u potpunosti integriran u kurikulum te su ostvareni svi zadani ishodi. Rezultati i diseminacija projekta su kvalitetno predstavljeni na TwinSpaceu projekta i u našoj školi, lokalnoj zajednici, kao i na obrazovnim stručnim skupovima i vijećima.

Učenici su radom na ovom projektu stekli iskustvo rada u međunarodnom okruženju, upoznali vršnjake iz raznih zemalja, usavršili svoje komunikacijske i informatičke vještine, razvili maštu i kreativnost, postali motiviraniji za učenje, posebice pomoću virtualne stvarnosti, te su nagrađeni za svoj izniman rad i trud.

Vijest na portalu skole.hr 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju