Projekt je rađen u okviru predmeta Poslovne komunikacije pod mentorstvom profesorice Tatjane Petrač. U projektu su sudjelovali učenice: Josipa Majdenić, Antonija Šimić, Anđela Knežević iz 2.K1 razreda, te učenica Orešković Mirna iz 2.K2 razreda.
Glavni cilj projekta je bio potaknuti učenike da nauče više o drugim Europljanima i njihovoj kulturi, posebno u kontekstu tradicionalne hrane i recepata. Drugi važan cilj je razvijanje pisanja i govornih vještina učenika ispunjavanjem projektnih zadataka (izrada loga, pisanje recepata ,sudjelovanje u online sastancima, anketa o povratnim informacijama) i druženje. Učenici su prepoznali i upoznali korisne namirnice različitih kuhinja. Otkrili su formulu kako su stari ljudi živjeli zdravo i dugo uz tradicionalnu hranu. Sudjelovanje u projektu je omogućilo učenicima da unaprijede svoje ICT sposobnosti.
U našem projektu željeli smo podijeliti recepte za najpoznatije domaće kuhinje u našim zemljama i regijama, kušati različite okuse, uočiti razlike i sličnosti između okusa i mirisa.
Recepti koje su učenici prezentirali sadržavali su sastojke, korake pripreme i kuhanja u obliku šablona ili u obliku Power Point prezentacija. Svi recepti koje su učenici podijelili objedinjeni su u obliku kuharice.
Rezultati projekta su: