preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Tražilica
Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3881293
Ovaj mjesec: 1566
Ovaj tjedan: 853
Danas: 21
Besplatan web

Web hosting

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Europski dan jezika 2020.
Autor: Marinela Boras, 28. 9. 2020.

Stara latinska poslovica glasi „Koliko jezika znaš, toliko ljudi vrijediš.“ i najbolje dočarava bogatstvo koje stječemo poznavanjem i korištenjem više jezika. Učenje jezika poboljšava komunikacijske vještine, motivaciju učenika i njihov vlastiti osjećaj uspješnosti, otvara vrata u nove svjetove, podučava poštivanju međusobnih različitosti i drugih kultura, pomaže u svakodnevnoj komunikaciji i daje učenicima veću mogućnost zaposlenja i konkurentnost na tržištu rada.

Povodom Europskog dana jezika koji se održao 26. rujna 2020., a u svrhu vrednovanja europskih jezika i kultura i promicanja prednosti višejezičnosti, učenici 2.K1 i 3.K2 razreda sudjelovali su u eTwinning događaju pod vodstvom školske eTwinning koordinatorice i profesorice engleskog i njemačkog jezika Marinele Boras i profesorice hrvatskog jezika Marine Jukić.


Učenici su trebali napisati pozitivne poruke na barem tri jezika, a učenici naše škole pisali su poruke na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku. U događaju je također sudjelovalo i sto nastavnika iz raznih europskih zemalja.

Učenici naše škole su sudjelovanjem u ovom događaju stekli iskustvo rada u međunarodnom okruženju, povećali motivaciju za učenje stranog jezika, razvili kreativnost, poboljšali informatičke vještine radom na suvremenom digitalnom alatu te osvijestili uvažavanje različitosti europskih naroda, zemalja i drugih kultura.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju