preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3902879
Ovaj mjesec: 1272
Ovaj tjedan: 1064
Danas: 17
Besplatan web

Web hosting

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
TABAN 2019.
Autor: Ivica Mršo, Marina Jukić, 30. 9. 2019.

Tradicionalno pješačenje „Taban“ održano je u petak 20.rujna 2019. Tim lijepim zajedništvom učenika i profesora, kroz šetnju Baranjom, nastavili smo proslavu rođendana škole.

Učenici su se, tog predivnog sunčanog jutra, već tradicionalno okupili kod Barutane i u 9:00 krenuli put Kopačeva. 


Ova tradicionalna hodnja od Osijeka  do baranjskoga restorana Kormoran  samo je upotpunila  aktivnosti vezane uz obilježavanje Dana škole. Prvi dio aktivnosti bio je vezan uz  obilježavanje rođendana Davora Milasa, a to je podrazumijevalo organizirani odlazak na groblje gdje su predstavnici maturalnih razreda simbolično položili 18 bijelih ruža i svijeća koje simboliziraju Davorovih 18 godina života.

Drugi dio događanja više je usmjeren na promoviranje zdravog načina života i praktičnu demonstraciju hodanja kao elementarne tjelesne  aktivnosti. To je svojevrsna oda zdravoj  mladosti, vršnjačkom i međugeneracijskom druženju i neponovljivom izravnom kontaktu sa svim ljepotama Kopačkoga rita. Ove godine su se naročito iskazali prvi razredi koji su bili najzastupljeniji. Uz smijeh, međusobno bodrenje i povremenu osvježavajuću okrepu prehodali smo 13 kilometra bez ijednog zastoja ili zdravstvene intervencije. Svim učenicima koji su se odazvali na ovu izuzetno zdravu aktivnosti prenosimo zahvalu i divljenje ravnateljice i cjelokupnog nastavnog osoblja.

Lijepo je, na današnji se dan prisjetiti i začetnika Tabana, pokojnog pedagoga naše škole Franje Hocenskog, čija je ideja, još davne 1998., bila da nakon mirne reintegracije Baranje, ponovno njome slobodno šetamo. Ideja je jako dobro prihvaćena i nazvana „Taban“ zbog promocije pješačenja i zdravog načina života uopće.

Sve u svemu, bio je to još jedan „Taban“ za pamćenje!

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Static HTML
preskoči na navigaciju