preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3902878
Ovaj mjesec: 1271
Ovaj tjedan: 1062
Danas: 15
Besplatan web

Web hosting

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
POSJET NAŠE ŠKOLE INFORMACIJSKOM CENTRU EUROPE DIRECT OSIJEK (REGIONALNA RAZVOJNA AGENCIJE SLAVONIJE I BARANJE)
Autor: Tatjana Petrač, 14. 12. 2018.

13. prosinca 2018. imali smo zanimljiv i sadržajima bogat posjet Informacijskom centru Europe Direct Osijek, a osmislila ga je  i provela profesorica Tatjane Petrač.

Informacijski centar Europe Direct Osijek (EDIC Osijek) je započeo s radom u rujnu 2014. godine u prostoru Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje d.o.o. u Osijeku i prvi je EDIC u Osječko-baranjskoj županiji.  


EDIC Osijek pripada mreži informacijskih centara Europe Direct koja predstavlja jedno od glavnih sredstava Europske unije za informiranje europskih građana i promicanje građanskog sudjelovanja na lokalnoj i regionalnoj razini. Svrha informacijskih centara Europe Direct je učiniti informacije lako dostupnima i omogućiti građanima da izraze i razmijene stajališta o svim područjima djelovanja EU, a posebno onima koja utječu na svakodnevni život ljudi. Centri dopunjuju i podupiru rad predstavništava Europske komisije i informacijskih ureda Europskog parlamenta na lokalnoj i regionalnoj razini.


Nakon uvodnog predstavljanja rada i aktivnosti Informacijskog centra i Agencije, tema našeg razgovora bili su predstojeći izbori za Europski parlament koji će se održati u svibnju 2019. godine.  Ovom smo prilikom razgovarali o tome kako funkcionira Europski parlament, kako su organizirani i što rade zastupnici u Europskom parlamentu, kako odluke koje se donose utječu na svakodnevni život građana, zašto glasati, te kako se mladi mogu više informirati, posebno kroz nestranačku komunikacijsku kampanju Europskog parlamenta „Ovaj put glasam“ www.ovajputglasam.eu.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Static HTML
preskoči na navigaciju