preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3902876
Ovaj mjesec: 1269
Ovaj tjedan: 1061
Danas: 14
Besplatan web

Web hosting

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Pobjednički logo projekta ''21st century jobs – learning and suceeding together'
Autor: Marinela Boras, 22. 3. 2018.

Učenici Trgovačke i komercijalne škole ,,Davor Milas’’ tijekom školske godine 2017./2018. uspješno sudjeluju u brojnim projektima, natjecanjima i smotrama. Učenici naše škole u ovoj školskoj godini sudjeluju i u osam europskih projekata pod vodstvom prof. Boras, a jedan od njih je i ‘‘21st century jobs – learning and succeeding together’’ koji traje cijelu godinu. Naša škola ostvaruje ovaj projekt u suradnji s pet europskih škola, a cilj projekta je osvijestiti učenike o poslovima budućnosti te ih pripremiti za poslove u 21. stoljeću.


Učenici su od rujna do ožujka ove školske godine vrijedno radili na projektu tako što su predstavili sebe, školu, grad i zemlju iz koje dolaze, pronalazili su tradicijske poslove koji izumiru u regiji te ih predstavili vršnjacima iz Europe, proučavali su tražena zanimanja u svojoj zemlji te su sastavili plan svog školovanja, slušali su predavanje savjetnika za razvoj njihove buduće karijere te su razvijali tzv. ‘’soft skills’’ – vještine koje će im pomoći u poslovnom svijetu.

Učenici Matej Cerovac i Filip Sentkiralji iz 2.K1 razreda, Antonija Balta, Igor Bjelić, Luka Oliš i Petar Popić iz 3.K1 razreda te Davor Japunčić, Lirije Ninaj i Sara Salopek iz 3.K3 razreda su trenutno podijeljeni u međunarodne timove u kojima surađuju s vršnjacima iz europskih zemalja. Zadatak im je obraditi vještine potrebne za 21. stoljeće, kao što su komunikacijske vještine, vještine upravljanja vremenom, vještine učinkovitog rješavanja problema, kreativnost, kritičko razmišljanje te suradnja s ostalim sudionicima u poslovnom svijetu.

Učenici su dizajnirali logo projekta te je odabran logo koji će predstavljati svaku zemlju koja sudjeluje u projektu. Učenici sudionici projekta su u ožujku glasovali za najbolji logo te je s najvišim brojem glasova pobijedio hrvatski logo koji će predstavljati cijeli projekt. Logo su dizajnirali učenici 3.K3 razreda naše škole Davor Japunčić, Lirije Ninaj i Sara Salopek te im i ovim putem čestitamo na uspjehu i kreativnosti.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Static HTML
preskoči na navigaciju