preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3902877
Ovaj mjesec: 1270
Ovaj tjedan: 1061
Danas: 14
Besplatan web

Web hosting

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
''A star travels through Europe'' - europski projekt ,,Zvijezda putuje Europom''
Autor: Marinela Boras, 19. 12. 2017.

Učenici 1.2 razreda naše škole pod mentorstvom profesorice Marinele Boras su sudjelovali u božićnom eTwinning projektu ‘’A star travels through Europe’’ u suradnji s partnerima iz Armenije, Danske, Grčke, Italije, Mađarske, Makedonije, Njemačke, Poljske, Slovačke, Španjolske i Turske. 


Učenici koji su sudjelovali u ovom projektu imaju od 11 do 16 godina. Učenici naše škole su na početku projekta putem prezentacija i videa predstavili sebe, školu, grad i državu. Učenici iz drugih europskih zemalja su učinili isto te su učenici mogli naučiti više o zemljama iz kojih dolaze njihovi vršnjaci, kao i o kulturi tih naroda i posebnostima božićnih običaja.

Učenici su zatim pisali božićne pjesme na engleskom jeziku, a učenici naše škole su ih učinili zanimljivijima tako što su se poslužili tehnikom slaganja riječi u određene oblike pa su tako pjesme naših učenika napisane u obliku bora i zvijezde, glavne teme projekta. Učenici su pisali i božićne recepte te izrađivali kekse u obliku zvijezde.

Učenici iz svih zemalja su napisali zajedničku priču o zvijezdi koja putuje Europom. Zvijezda se zaustavlja u svakom razredu te saznaje zanimljivosti o njihovoj školi, gradu i zemlji. Učenici svake škole su napisali dio priče koja će biti objavljena u e-knjizi.

Nastavnici iz partnerskih škola su napisali adrese svojih škola pa su učenici također izradili božićne čestitke koje su poslane školama u Europi, a učenici i nastavnici naše škole su primili božićne čestitke iz partnerskih škola.

Učenici naše škole su radom na ovom projektu stekli iskustvo rada na međunarodnom projektu, usavršili su svoje komunikacijske vještine razgovarajući s vršnjacima iz više europskih zemalja na engleskom jeziku, povećana im je motivacija za učenje stranog jezika, razvijali su maštu I kreativnost, poboljšali su svoje informatičke vještine te su osvijestili uvažavanje različitosti europskih naroda, zemalja i drugih kultura upoznavanjem s božićnim običajima u svakoj zemlji. 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Static HTML
preskoči na navigaciju