preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Tražilica
Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3882224
Ovaj mjesec: 2497
Ovaj tjedan: 706
Danas: 14
Besplatan web

Web hosting

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Interaktivno predavanje "Za zdravlje-Vaga"
Autor: Kristina Jurić, 29. 3. 2017.

U Učeničkom domu Trgovačke i komercijalne škole "Davor Milas" održano je interaktivno predavanje koje je održala univ. spec. techn. aliment , Danijela Periš, mag. ing. agr., voditeljica Savjetovališta "Za zdravlje-Vaga" (14. 3. 2017.). Predavanje je prvo od tri predavanja i radionica koje će se provesti u sklopu Projekta CNZD-u. 


Predavanju su nazočile učenice Srednjoškolskog đačkog doma i štićenici Centra za pružanje usluga u zajednici "Klasje" u Osijeku i njihove odgajateljice te učenici našeg doma s prof. Kristinom Jurić. Učenici su pogledali edukativni video "Prehrana kroz život" kojim se ukazalo na važnost prehrane u svakom segmentu rasta i razvoja čovjeka. Akcent je stavljen na neusklađenost unosa energije i njezine potrošnje, problematici pretilosti, ovisnostima, bolestima koje su vezane uz način življenja i o prevenciji istih. Nakon predavanja, kolegica Periš je odgovarala na pitanja, a pojedini učenici su iznosili svoja iskustva. Isprobali su i zdrave grickalice i napitke (orašasto voće, sušeno voće, sjemenke, integralne pločice, vodu obogaćenu vitaminima i mineralima...).

Slijedeći susret je u Centru za pružanje usluga u zajednici "Klasje" u Osijeku u kojem će uvodno predavanje održati  volonteri Azila, Osijek.

Kristina Jurić, prof.
[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju