preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Tražilica
Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3882226
Ovaj mjesec: 2499
Ovaj tjedan: 708
Danas: 15
Besplatan web

Web hosting

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
PROJEKT PREVENCIJA PO MJERI MLADIH
Autor: Kristina Jurić, 28. 3. 2017.

Pod pokroviteljstvom: Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo pravosuđa)

Trajanje projekta: 1.studeni 2016.-31.listopad 2017.

Prijavitelj projekta: Centar za nestalu i zlostavljanu djecu


Partneri:

1. Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitica

2. Dom za odgoj djece i mladeži Zagreb

3. Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje

Suradnici:

1. Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet

  • Valentina Kranželić doc.dr.sc. socijalni pedagog, pročelnica Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta;
  • Ivana Jeđud Borić doc. dr. sc. socijalni pedagog

2. Dom trgovačke i komercijalne škole 'Davor Milas' iz Osijeka

3. Srednjoškolski đački dom iz Osijeka


OPĆI CILJ PROJEKTA:

Prevenirati ovisnička ponašanja korisnika Doma za odgoj djece i mladeži Zagreb,Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje te korisnika učeničkih domova u Osijeku razvijanjem socijalnih vještina djece i mladih te organizacijom izvannastavnih aktivnosti u svrhu kvalitetnog provođenja slobodnog vremena.

 

Projekt uključuje:

Sastanak projektnog timaJ, osmišljavanje radionica za kvalitetno provođenje slobodnog vremena (studeni, prosinac 2016. godine te siječanj i veljača 2017.godine), izrada online obrasca za savjetovanje djece i mladih 'Mladi za mlade', provođenje treninga socijalnih vještina s djecom i mladima iz odgojnih i učeničkih domova koji sudjeluju u projektu, provođenje radionica s djecom i mladima iz odgojnih i učeničkih domova (ožujak, travanj, svibanj, lipanj i rujan 2017.godine., izložba radova i fotografija s održanih radionica (listopad 2017.godine), edukacija odgajatelja i volontera o sredstvima ovisnosti te važnosti socijalnih vještina i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena u prevenciji ovisničkih  ponašanja, edukacija za buduće provoditelje treninga socijalnih vještina u odgojnim i odgojno-obrazovnim ustanovama, o samom treningu i njegovoj primjeni,  prikupljanje i pripremama materijala za prošireno izdanje Priručnika za provođenje treninga socijalnih vještina: kontinuirano od veljače do listopada 2017.godine, izrada proširenog izdanja Priručnika za provođenje treninga socijalnih vještina, Okrugli stol (OS/ZG),  aktivnost se provodi u siječnju i veljači 2017.godine, osmišljavanje i izrada letaka o prevenciji ovisničkih ponašanja (prosinac 2016. godine,siječanj i veljača 2017.godine), medijska   kampanja (studeni 2016. godine - listopad 2017.godine), obilježavanje mjeseca borbe protiv ovisnosti (prosinac 2016. godine), *LEGIRANJE; NEDROGIRANJE, obilježavanje Svjetskog dana nepušenja, 31. svibnja 2017. godine i obilježavanje Dana protiv zlouporabe droga i nedozvoljenog korištenja opojnih tvari, 26. lipnja 2017. godine,  osmišljavanje i izrada promotivnog videospota (veljača - travanj 2017. godine).

U Projektu sudjeluju Martina Perković, prof., Katarina Marschalek, prof., Kristina Jurić, prof. (koordinator) te trinaest učenika prvih razreda smještenih u Učeničkom domu Trgovačke i komercijalne škole „Davor Milas“, Osijek. Do sada je održan Okrugli stol te radionice za odgajatelje i stručne suradnike (Trening socijalnih vještina). Odgajatelji i stručni suradnici će usvojeno prenijeti učenicima a u svrhu što kvalitetnijeg provođenja slobodnog vremena. U sklopu ovog projekta nastavit će se i naša suradnja s Udrugom „Vaga“,  zatim Azilom, Udrugom „Mogu“, Srednjoškolskim đačkim domom iz Osijeka, ZZJZ „Sv. Rok“ VPŽ-e, Centrom za pružanje usluga u zajednici „Klasje“, CNZD…

Kristina Jurić, prof.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju