preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Tražilica
Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3882226
Ovaj mjesec: 2499
Ovaj tjedan: 708
Danas: 15
Besplatan web

Web hosting

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Radionica o prevenciji nasilja u mladenačkim vezama
Autor: Tatjana Radić, 5. 3. 2015.

02.03.2015. u Učeničkom domu održana je prva po redu radionica o prevenciji nasilja u mladenačkim vezama. Na radionici pod imenom 'Želim kvalitetnu i dobru vezu' kroz nekoliko različitih aktivnosti razgovarali smo o tome što čini dobru i kvalitetnu, a što lošu vezu. Učenice koje su sudjelovale na radionici složile su se s time da je za kvalitetnu ljubavnu, ali i prijateljsku vezu potrebno poštovanje, iskrenost, ljubav, prijateljstvo i povjerenje. 

 


Raspravljali smo o tome što vezu može ugroziti, svi smo se složili kako je to agresivnost i nasilje, neiskrenost, posesivnost i sebičnost. Učenice su zatim, pod vodstvom odgajateljice, naučile koja osnovna prava svaka osoba ima u vezi. Kao njima najvažnije pravo, većina učenica izabrala je 'Imam pravo osjećati se sigurno u vezi', zatim 'Imam pravo biti ravnopravna tj. ravnopravan u vezi', 'Imam pravo biti u vezi bez seksa' i 'Imam pravo odlučiti sam/sama što želim, a što ne želim činiti.' 

Učenice su radionicu ocijenile kao vrlo uspješnu, najviše zbog toga što su naučile te atmosfere u kojoj su se osjećale opušteno te su bez straha od osuđivanja mogle iznijeti svoje mišljenje. 

Veselimo se drugoj radionici koja će biti održana u ponedjeljak 09.03.2015. u 20:30 na kojoj ćete naučiti kako prepoznati nasilje u vezi i kakvo ono sve može biti. Pozvani su svi učenici doma :)

Odgajateljica Mirna Ažić

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju