2020-10-31 17:05:36

Dobitnici još jedne Europske oznake kvalitete

Učenici naše škole, koja s ponosom nosi titulu eTwinning škole, su u prošloj školskoj godini sudjelovali u još jednom eTwinning projektu pod vodstvom školske eTwinning koordinatorice i profesorice engleskog i njemačkog jezika Marinele Boras.

eTwinning projekt ''Augmented Reality in the Classroom'' je projekt o korištenju virtualne stvarnosti u nastavi, a u njemu su sudjelovali profesori i učenici iz partnerskih škola iz Albanije, Armenije, Azerbajdžana, Bugarske, Finske, Grčke, Gruzije, Italije, Jordana, Litve, Moldavije, Poljske, Portugala, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Srbije, Španjolske, Turske, Tunisa i Ukrajine.

Učenici su sudjelovali u brojnim aktivnostima tijekom projekta te su koristili razne suvremene digitalne alate. Ovaj projekt je bio prilagođen učenicima 21. stoljeća, a završni proizvodi projekta su e-knjiga i virtualna izložba učeničkih radova. Agencija za mobilnost i programe Europske unije je prepoznala uspješnost ovog projekta kojem je 17. rujna 2020. dodijeljena nacionalna Oznaka kvalitete. Kvaliteta projekta je prepoznata i na najvišoj razini te je našoj profesorici Boras, učenicima i školi za rad na projektu 28. listopada 2020. dodijeljena i Europska oznaka kvalitete.

Tijekom provedbe ovog eTwinning projekta korištene su pedagoške inovacije u svrhu što aktivnijeg uključivanja učenika u projektne aktivnosti te je ostvarena odlična  komunikacija i suradnja s partnerskim školama. Projekt je bio u potpunosti integriran u kurikulum te su ostvareni svi zadani ishodi. Rezultati i diseminacija projekta su kvalitetno predstavljeni na TwinSpaceu projekta i u našoj školi, lokalnoj zajednici, kao i na obrazovnim stručnim skupovima i vijećima.

Učenici su radom na ovom projektu stekli iskustvo rada u međunarodnom okruženju, upoznali vršnjake iz raznih zemalja, usavršili svoje komunikacijske i informatičke vještine, razvili maštu i kreativnost, postali motiviraniji za učenje, posebice pomoću virtualne stvarnosti, te su nagrađeni za svoj izniman rad i trud.


Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"