2020-09-17 01:54:25

Dobitnici još jedne Oznake kvalitete

S obzirom da se naša škola ponosi titulom eTwinning škole, učenici naše škole su u prošloj školskoj godini sudjelovali u desetom eTwinning projektu pod vodstvom školske eTwinning koordinatorice i profesorice engleskog i njemačkog jezika Marinele Boras.

Prof. Boras je osmislila eTwinning projekt ''School for life'' u skladu s kurikulumom Škole za život. Ishod projekta je bio uspješno usvojiti strane jezike radom na međupredmetnim temama. Projekt je trajao godinu dana, a partnerske škole su bile iz Češke, Francuske, Grčke, Italije, Poljske i Turske.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije je prepoznala uspješnost ovog projekta kojem je 14. rujna 2020. dodijeljena nacionalna Oznaka kvalitete. Tijekom provedbe ovog eTwinning projekta korištene su pedagoške inovacije u svrhu što aktivnijeg uključivanja učenika u projektne aktivnosti te je ostvarena odlična  komunikacija i suradnja s partnerskim školama.

Projekt je bio u potpunosti integriran u kurikulum te su ostvareni svi zadani ishodi. Rezultati i diseminacija projekta su kvalitetno predstavljeni na TwinSpaceu projekta i u našoj školi, kao i na obrazovnim stručnim skupovima i vijećima.

Učenici su radili u internacionalnim timovima pa su radom na ovom projektu stekli iskustvo rada na međunarodnom projektu te su upoznali vršnjake iz drugih europskih zemalja, kao i njihovu kulturu i običaje. Također se u projektu koristio niz suvremenih digitalnih alata, a naši učenici pokazali su zavidan stupanj informatičkog i jezičnog znanja.

Učenici radom na eTwinning projektima usavršavaju svoje komunikacijske vještine, motivirani su za učenje stranog jezika, razvijaju maštu i kreativnost i usavršavaju svoje informatičke vještine. Ova nagrada bit će im poticaj da i dalje aktivno sudjeluju u projektima i predstavljaju našu školu u eTwinning zajednici. Čestitamo prof. Boras na još jednom sjajnom uspjehu te se veselimo budućim projektima.


Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"