2020-09-08 22:18:54

UPUTE - novo i podsjetnik

Poštovani i dragi učenici i roditelji,

Nakon protekla dva dana nastave u potpuno novim uvjetima želim se svima prvenstveno zahvaliti na suradnji, odgovornom ponašanju vaše i naše djece i prilagodbi novim uvjetima u kojima moramo raditi, učiti ali i ono najvažnije biti zajedno sa svojim prijateljima i vršnjacima. Svi zajedno uspjeli smo ova dva dana zadovoljiti sve propisane uvjete za nastavu i boravak u školi. Svima se na tome još jednom zahvaljujem i potičem na kontinuirano podsjećanje učenika na odgovorno ponašanje.

Kako bi i dalje sve bilo tako moramo ostati odgovorni i poštivati upute koje nam šalje MZO i HZJZ.

Ovdje ću još jednom podsjetiti što još uvijek vrijedi:

SVI UČENICI SU  PRVI DAN ŠKOLE DOBILI PO JEDNU  PLATNENU PERIVU MASKU OD ŠKOLE KOJE SU OBVEZNI NOSITI SVAKI DAN I SVAKI SAT BORAVKA U ŠKOLI, NA NASTAVI I NA HODNIKU. Svi će učenici dobiti još jednu platnenu perivu masku od škole čim one budu isporučene OBVEZA JE SVIH UČENIKA DOĆI U ŠKOLU S IZMJERENOM TJELESNOM TEMPERATUROM KOJA SE SVAKODNEVNO UPISUJE U LISTU EVIDENCIJE TEMPERATURE I NALAZI SE U SVAKOM RAZREDU važno je stalno održavati socijalnu distancu od 2 metra u učionicama i na hodniku. treba izbjegavati dodirivanje rukohvata i ostalih površina koje su u hodnicima na putu do svojih učionica. važno je tijekom dana u školi više puta provjetravati učionicu pod nadzorom profesora između smjena obavit će se svaki dan dezinfekcija svih klupa, stolica i radnih površina isto tako dezinfekcija će se obavljati prije početka nastave u svakoj smjeni i na kraju radnoga dana jednom mjesečno škola će osigurati specijaliziranu tvrtku koja će profesionalno dezinficirati cijeli prostor škole učenicima su osigurani u toaletima tekući sapuni, toaletni papir, papirnati ručnici i dozatori za dezinfekciju ruku. Isto tako na vidljivim su mjestima upute za pravilno pranje ruku i uporabu dozatora za dezinfekciju ruku. učenici ne napuštaju svoje učionice već svaki razred ima svoju učionicu (sve je vidljivo u rasporedu), osim nastave informatike kada odlaze u specijaliziranu učionicu koja se dezinficira na poseban način pod nadzorom profesorice na početku prvoga sata nastave učenici pod nadzorom profesora kojega imaju toga dana peru ruke. U svakoj učionici je tekući sapun, umivaonik s tekućom vodom, papirnati ručnik i dezinfekcijsko sredstvo za ruke. tijekom odmora važno je nositi maske, hodati poštujući socijalnu distancu, što manje dodirivati rukohvate i ostale površine PREMA NOVIM UPUTAMA HZJZ PREPORUČUJE SE IZLAZAK UČENIKA NA ODMORE IZVAN ŠKOLE NA SVJEŽI ZRAK UKOLIKO TO VREMENSKI UVJETI DOPUŠTAJU, A NAČIN PREHRANE I UPUTE U VEZI TOGA MOŽETE PROČITATI NA STRANICAMA HZJZ, A OVDJE JE IZDVOJENO NAJVAŽNIJE:

Organizacija odmora i prehrane Rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. - dodatna pojašnjenja

Vezano uz Modele i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19, pedagoška/školska godina 2020- /2021. Ministarstva znanosti i obrazovanja kao i Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. Hrvatskog zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja od 24. 08. 2020., temeljem upita građana i djelatnika škola, dostavljamo sljedeća pojašnjenja:

Nužnost odmora tijekom boravka u školi pod kojima učenici izlaze iz učionice

Nužno je tijekom boravka učenika u školi organizirati odmore pod kojima učenici mogu izaći iz učionice.

Posebno se preporučuje da učenici izađu na otvoreno tijekom odmora kada god to vremenske prilike dozvoljavaju.

Odmori izvan učionice nužni su zbog očuvanja tjelesnog i mentalnog zdravlja i dobrobiti učenika te zbog boljeg održavanja i usmjeravaju pažnje tijekom nastave.

 Nadalje, mogućnost izlaska učenika iz učionica tijekom odmora nužna je kako bi se mogle provjetriti učionice.

Hrana donesena od kuće Hranu pripremljenu u obiteljskom domu u higijenskim uvjetima svako dijete može donijeti u školi i konzumirati u školi, kao što se je uobičajeno hrana donosila u školu prije pandemije.

Higijenski uvjeti podrazumijevaju pranje ruku prije pripreme obroka, pranje namirnica tekućom vodom ako se namirnice ne mogu termički obraditi (voće ili povrće) te termička obrada namirnica.

       Hranu treba uredno zapakirati da se izbjegne onečišćenje u školskoj torbi.

Prije konzumacije hrane, dijete treba oprati ruke vodom i sapunom. Djecu je potrebno poticati da ne dijele hrane i pića s drugim osobama

 

Raspored je objavljen na web stranici škole, kao i na facebooku. Podsjećam kako ove godine radimo u dvije smjene i učenici su jedan tjedan prijepodne u školi, a drugi tjedan poslijepodne.

Roditeljski sastanci i informacije odvijat će se u online okruženju na način kako to budu organizirali vaši razrednici/ce. (Viber grupe, facebook grupe, google meets, e-mail itd.)

 

Molimo vas da svaki dan pratite web stranicu škole kao i facebook škole jer nam infomacije pristižu svakodnevno i u večernjim satima, pa i vikendom.

Molimo vas također za razumijevanje i suradnju jer ovo nam je svima potpuno nova i izvanredna situacija gdje moramo ostati disciplinirani, mirni, slušati upute i pokušati sve kako bi prvenstveno zaštitili zdravlje naše djece, a onda i njihovih obitelji kao i djelatnika škole.

Hvala vam na suradnji i razumijevanju.

mr. sc. Sandra Brajnović

ravnateljica


Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"