2020-02-16 16:47:01

14.veljače - Valentinovo - Školski humanitarni sajam

Sveti Valentin bio je liječnik, svećenik i biskup u Rimu, glasovit po svojoj mudrosti i uzornom životu. Pripisuju mu se mnoga čudesna ozdravljenja.

Od 5. se stoljeća slavi njegov blagdan Valentinovo, kasnije povezan sa svetkovinom zaljubljenih, ponajviše zbog predaje po kojoj je potajno vjenčavao mlade parove.

Iako se i kod nas Valentinovo uglavnom odnosi na dan koji obilježavaju zaljubljeni parovi, danas smo u našoj školi proslavili i osvijestili i  ostale vrste ljubavi: prijateljsku, roditeljsku, učiteljsku, a prvenstveno ljubav prema bližnjemu.

Valentinovo smo obilježili školskim humanitarnim sajmom u sklopu projekta Rukama stvori, srca osvoji. Učenici i nastavnici volonteri postavili su štand na ulazu u školu na kojem su bile ručno rađene rukotvorine Volonterskog kluba Trgos: čestitke, buketi, obruči,  ukosnice za kosu i bedževi. Od 9 do 13h  učenici i posjetitelji mogli su odabrati sitnicu za sebe ili svoje bližnje i na taj način donirati za učenike slabijeg socioimovinskog stanja.

Ljubav se osjetila u zraku, a svi koji su se danas našli u našoj školi  rado su odabrali nešto za sebe ili neku mu dragu osobu.

Hvala svima koji su sudjelovali!

Sretno Valentinovo!


Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"