2019-03-18 12:53:04

Zimska škola za odgajatelje, 6. – 8. 3. 2019., Osijek

Tema ovogodišnje Zimske škole za odgajatelje u učeničkim domovima i stručne suradnike pedagoge je razvoj međuljudskih kompetencija koje omogućuju pojedincu da na konstruktivan način sudjeluje u društvenom životu i radu, rješavanju problematike i konflikata, kada je potrebno. Uključuje i sposobnost stvaranja povjerenja i empatije prema drugima, sposobnost suočavanja s frustracijama na konstruktivan način, pokazivanje interesa i poštivanja drugih, spremnost na prevladavanje stereotipa i predrasuda. Građanske kompetencije uključuju poznavanje i prihvaćanje koncepta ljudskih prava te spremnost reagiranja na društveno neprihvatljivo ponašanje.

Pozdravna riječ je pripala gospođi Miljenki Galić, višoj savjetnici u AZOO i Ljubici Banović, predsjednici UUDRH. Predavači su bili: Ksenija Matuš, prof.; Višnja Biti, prof.; dr. sc. Berto Šalaj.

Program dobrodošlice su pripremili učenici, profesori i svi djelatnici osječkih domova. Na Zimskoj školi su bili odgajatelji Mira Vrcan, Martina Perković, Mirjam Džalto i Kristina Jurić.


Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"