2019-02-25 01:50:56

Madrid, Španjolska – grad koji živi i danju i noću

Tijekom aktivnosti transnacionalne suradnje „Inclusion and Employability“ osim aktivnog rada tijekom trajanja Aktivnosti domaćini su se pobrinuli i za doživljaj Madrida kao glavnoga grada Španjolske.

Tijekom provoga poslijepodneva posjetili smo Nacionalni muzej Centro de Arte Reina Sofia gdje smo mogli uz stručno vodstvo uživati sat i pol vremena u vječnim djelima Piccasa i ostalih poznatih umjetnika i umjetnica. Nakon posjeta pješice smo obišli Madrid koji zaista živi i noću. Tijekom drugoga poslijepodneva studenti-vodiči poveli su nas u obilazak nekoliko najvažnijih znamenitosti Madrida. Svaki dan završio je zajedničkom večerom u dva različita restorana gdje smo mogli okusiti tradicionalna španjolska jela.

Hotel u kojem smo bili smješteni Ibis Lavapies Hotel nalazi se u području koje se zove Lavapies i 15 je minuta udaljen od glavnoga madridskoga trga Plaza de Mayor. O području Lavapies pisao je i časopis Time Out o čemu se više može pročitati na poveznici: www.timeout.com/madrid/things-to-do/the-best-of-the-barrios-lavapies

Opće informacije o Madridu možete pronaći na poveznici: https://www.esmadrid.com/en

Turističke i informacije o znamenitostima i kulturi možete pronaći na poveznici: www.turismomadrid.es/es


Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"