2017-10-16 22:34:28

Poduzetništvo u eTwinning projektima

Na kontaktnom seminaru Poduzetništvo u eTwinning projektima,  koji je u razdoblju od 5. do 8 listopada u Krakowu organizirala poljska nacionalna služba za podršku eTwinningu,  u mnoštvu od 67 nastavnika srednjih strukovnih škola  iz 11 zemalja sudjelovalo je i 5 nastavnika iz Hrvatske. Jedna od njih bila je i mr.sc. Renata Petrović, profesorica poduzetništva u Trgovačkoj i komercijalnoj školi "Davor Milas" iz Osijeka.

Svrha seminara bila je poticanje sudionika na korištenje portala eTwinning za komunikaciju i suradnju u eTwinning projektima.

Ova platforma zamišljena je kao virtualni prostor koji nudi jedinstveno okruženje za umrežavanje i međunarodnu suradnju među strukovnim školama. To je prostor gdje nastavnici mogu sklapati eTwinning partnerstva i u isto vrijeme uključivati učenike u dogovorene međunarodne projekte, s ciljem razmjene iskustva  i znanja.

Na radionicama eTwinninga sudionici su razvijali inovativne vještine korištenja informacijsko-komunikacijske tehnologije u nastavi i provedbi projekta, usvajajući u isto vrijeme i  nove metode i alate koji podržavaju poduzetničko učenje.

Na kraju seminara profesorica Renata Petrović dogovorila je međunarodni eTwinning projekt Be the best candidate! sa strukovnim školama iz Španjolske, Francuske i Poljske, koji su odobrile nacionalne agencije navedenih zemalja.

Projekt će biti realiziran tijekom ove školske godine, a partnerima iz navedenih zemalja želja je iskoristiti nove kontakte i proširiti suradnju na razmjene učenika i nastavnika kroz Erasmus+ projekte.                                                             

Sve aktivnosti ovog kontaktnog seminara bile su financirane u okviru programa Erasmus+, eTwinning od strane Europske unije preko Agencije za mobilnost i programe EU.

Ostale fotografije možete pogledati slijedeći link.

 


Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"