preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Tražilica
Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3881286
Ovaj mjesec: 1559
Ovaj tjedan: 846
Danas: 14
Besplatan web

Web hosting

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Poduzetništvo u eTwinning projektima
Autor: Renata Petrović, 16. 10. 2017.

Na kontaktnom seminaru Poduzetništvo u eTwinning projektima,  koji je u razdoblju od 5. do 8 listopada u Krakowu organizirala poljska nacionalna služba za podršku eTwinningu,  u mnoštvu od 67 nastavnika srednjih strukovnih škola  iz 11 zemalja sudjelovalo je i 5 nastavnika iz Hrvatske. Jedna od njih bila je i mr.sc. Renata Petrović, profesorica poduzetništva u Trgovačkoj i komercijalnoj školi "Davor Milas" iz Osijeka.


Svrha seminara bila je poticanje sudionika na korištenje portala eTwinning za komunikaciju i suradnju u eTwinning projektima.

Ova platforma zamišljena je kao virtualni prostor koji nudi jedinstveno okruženje za umrežavanje i međunarodnu suradnju među strukovnim školama. To je prostor gdje nastavnici mogu sklapati eTwinning partnerstva i u isto vrijeme uključivati učenike u dogovorene međunarodne projekte, s ciljem razmjene iskustva  i znanja.

Na radionicama eTwinninga sudionici su razvijali inovativne vještine korištenja informacijsko-komunikacijske tehnologije u nastavi i provedbi projekta, usvajajući u isto vrijeme i  nove metode i alate koji podržavaju poduzetničko učenje.

Na kraju seminara profesorica Renata Petrović dogovorila je međunarodni eTwinning projekt Be the best candidate! sa strukovnim školama iz Španjolske, Francuske i Poljske, koji su odobrile nacionalne agencije navedenih zemalja.

Projekt će biti realiziran tijekom ove školske godine, a partnerima iz navedenih zemalja želja je iskoristiti nove kontakte i proširiti suradnju na razmjene učenika i nastavnika kroz Erasmus+ projekte.                                                             

Sve aktivnosti ovog kontaktnog seminara bile su financirane u okviru programa Erasmus+, eTwinning od strane Europske unije preko Agencije za mobilnost i programe EU.

Ostale fotografije možete pogledati slijedeći link.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju