preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3902877
Ovaj mjesec: 1270
Ovaj tjedan: 1061
Danas: 14
Besplatan web

Web hosting

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Volonterski klub „Trgos“ u akciji!
Autor: Marina Jukić, 23. 10. 2019.

Tijekom Državnoga natjecanja u ritmičkoj gimnastici, 19.i 20.listopada 2019., u Sportskoj dvorani Jug 2, učenici Trgovačke i komercijalne škole „Davor Milas“ i Učeničkog doma Trgovačke i komercijalne škole, članovi Volonterskog kluba „Trgos“, predstavili su predmete izrađene tijekom školskog projekta Kreativno volontiranje „Rukama stvori, srca osvoji“.


Volonteri su s profesoricama Marinom Hržicom,  Marijom Martinuš, Kristinom Jurić i  Marinom Jukić na kreativnoj radionici održanoj 18.9.2019. u 18h u učionici 16 izradili šarene  obruče i ukosnice za kosu, označivače za knjige, bedževe, privjeske i olovke s pomponima i oslikali i ukrasili majice.Školski je projekt humanitarnog  i odgojno-obrazovnog karaktera, a ciljevi su mu: promicanje ideje i vrijednosti volonterstva među učenicima, senzibiliziranje i poticanje učenika na aktivno (su)djelovanje u školi i zajednici, razvijanje građanskih kompetencija, timskog rada i suradnje, komunikacijskih i organizacijskih vještina i upoznavanje učenika s izradom raznih vrsta rukotvorina i kreativnih predmeta.

Volonteri su se rado odazvali ovoj akciji. Prvi je sastanak u dvorani Jug2 bio 18.10. u 16 h kada su naši učenici dobili zaduženja za 19. i 20.10. i pripremili dvoranu za natjecanje.

U subotu 19. i nedjelju 20.10. uz naš su se štand izmjenjivale skupine učenika i nastavnici. Štand je bio vrlo posjećen jer su se posjetitelji sa zadovoljstvom uključili u naš humanitarni projekt, a pritom za sebe odabrali neku ručno izrađenu sitnicu. Nakon proglašenja pobjednika, u nedjelju 20.10. u 15h, volonteri su trebali vratiti dvoranu u prvobitno stanje. Organizator natjecanja,  Gimnastički klub Rondo iz Osijeka zahvalio je volonterima na odlično odrađenom poslu.

Naš projekt tu ne staje. Tijekom cijele školske godine navedenim će se projektom prikupljati novčane donacije za učenike slabijeg socioekonomskog stanja i donacije materijala za buduće radionice.

Pozivamo sve one koji bi se, potaknuti krasnim iskustvima naših volontera,  naknadno željeli uključiti u volonterski klub Trgos da se jave profesoricama: Marini Hržici, Mariji Martinuš, Marini Jukić ili na e-mail: volonteri.trgos@gmail.com

Hvala svim volonterima koji su sudjelovali u ovom projektu!

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Static HTML
preskoči na navigaciju