preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3902877
Ovaj mjesec: 1270
Ovaj tjedan: 1061
Danas: 14
Besplatan web

Web hosting

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Žrtva branitelja ne smije se zaboraviti
Autor: Ivica Mršo, 17. 10. 2019.

Naši maturanti komercijalnih razreda sudjelovali su  na vrlo zanimljivoj tribini pod nazivom Domovinski rat na području Općine i Grada Osijeka. Bila je to iznimna prigoda da iz prve ruke upoznaju pravu istinu o dramatičnim događajima iz Domovinskog rata i agresije na grad Osijek.


Predstavnici 43 hrvatske udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata okupili su se jučer u osječkom Vikarijatu, gdje su priredili tribinu pod nazivom “Domovinski rat na području Općine i Grada Osijeka”. Budući da je tribina bila usmjerena dočaravanju razaranja u srcu Slavonije, nakon nastupa pjevačkog i glazbenog društva “Zrinski” prikazan je i kratki film “Osijek na udaru brutalne agresije”, a prije same rasprave organizatori iz Hrvatske zajednice udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata pozdravili su sve nazočne i poslali snažnu poruku.

- Ovdje smo da svjedočimo bezgraničnoj hrabrosti naših branitelja u obrani domovine i da ne dopustimo da se njihova žrtva zaboravi, jer zaborav je čudna biljka koja se poput korova brzo širi i pušta žilavo korijenje. Svjedočimo da se danas razara pamćenje hrvatskog naroda, pa nakon brzo prohujalih godina mnogi nastoje zaboraviti što nam se događalo u ratu. Nastoje zaboraviti mnoge patnje i stradanja, smrt mladića i zrelih hrvatskih muževa koji su otišli u rat dragovoljno, čista srca i s vjerom da je njihov cilj ispravan, pa čak i pod cijenu pogibije. Obezvrijedimo li Domovinski rat, izgubit ćemo i pravo sjećanja na žrtve - naglasila je Lucija Kober, predsjednica Hrvatske zajednice udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata, ističući kako narod koji zaboravlja svoje junake nema povijesti, a samim time ni budućnosti. Kober, s druge strane, nije krila zadovoljstvo dolaskom učenika iz Osnovne škole “Vladimir Becić” i Trgovačke i komercijalne škole ‘’Davor Milas’’, koji su na tribini, kroz izravna izlaganja, doznali istinu o Domovinskom ratu na ovim prostorima.

- Grad Osijek, odnosno ondašnja općina Osijek, imao je nemjerljivu ulogu u obrani Hrvatske, jer dok su nam prijetile svakakve ugroze, bilo je bitno sa znanjem i vizijom postaviti obranu ovoga grada, kako ne bi pao nakon Vukovara. Branitelji su omogućili da danas kreiramo budućnost grada i naše županije, stoga mi danas pozorno slušamo i upijamo kako bismo njihovu žrtvu iskazali i kroz svoje političko djelovanje - zaključio je Goran Ivanović, osječko-baranjski dožupan. (Tekst je preuzet iz Glasa Slavonije)

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Static HTML
preskoči na navigaciju