preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3902878
Ovaj mjesec: 1271
Ovaj tjedan: 1062
Danas: 15
Besplatan web

Web hosting

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
„Europske snage solidarnosti i druge volonterske prilike za mlade“ – posjet organizacijama koje provode volonterske projekte - petak, 26. listopada 2018., Osijek i Belišće
Autor: Tatjana Petrač, 8. 11. 2018.

U petak, 26. listopada 2018., po pet učenika završnih razreda pod vodstvom  profesorice Tatjane Petrač, odazvalo se pozivu info centra Europe Direct Osijek i posjetilo organizacije koje provode volonterske projekte. Ovaj posjet se realizirao u okviru aktivnosti info centra pod nazivom: „Europske snage solidarnosti i druge volonterske prilike za mlade“. 


Europske snage solidarnosti inicijativa su Europske unije kojom se stvaraju mogućnosti za mlade, u dobi od 18 do 30 godina, da volontiraju ili rade na projektima u svojim zemljama ili u inozemstvu koji su od koristi zajednicama i ljudima diljem Europe.

Osim aktivnog sudjelovanja u zajednici, sudjelovanjem u volonterskim projektima mladima se pruža prilika i za upoznavanje novih ljudi, razvijanje vještina i znanja, stjecanje iskustva, upoznavanje drugih običaja i kultura.

Smatramo da je našim budućim komercijalistima ovakvo iskustvo posebno važno i da će znati iskoristiti prilike i prednosti koje im nudi članstvo u EU.

Nakon posjeta Volonterskom  Centru Osijek gdje su nam predstavljene aktivnosti koje provode volonterske organizacije, EVS iskustva, način uključivanja u Europske snage solidarnosti, te ostale volonterske prilike za mlade, uputili smo se u Belišće.

U Belišću, na lokaciji „Citadele“ – centra za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, posjetili smo Lokalni volonterski centar "Zvono" / @Udruga "Zvono".

Ljubazni domaćini, voditelji i zaposlenici udruge Zvono su nas upoznali s njihovim aktivnostima i projektima,

te priredili radionicu inkluzivnog volontiranja. Ovo je savršeni primjer socijalnog poduzetništva jer udruga zapošljava oko pedesetak ljudi, a  neki od njih su nas iskreno obradovali priređenom zakuskom originalnih ekoloških slastica iz vlastitog vrta.

Smatramo da bi se u pomoći pri plasmanu i promociji njihovih proizvoda i naši budući komercijalisti mogli okušati.

Još jednom se zahvaljujemo gospođi Brigiti Ivoševac, ljubaznoj direktorici  Informacijskog centra Europe Direct Osijek koji djeluje u JU Županijskoj razvojnoj agenciji Osječko-baranjske županije, na pozivu i organizaciji terenske nastave za naše učenike.

 
Više o tome kako nam je bilo na stranici Europe Directa

Posjet udruzi Zvono

Radionica u udruzi Zvono

Volonterski centar

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Static HTML
preskoči na navigaciju