preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3902877
Ovaj mjesec: 1270
Ovaj tjedan: 1061
Danas: 14
Besplatan web

Web hosting

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
''Colour of the Feelings'' - europski projekt ,,Boje i osjećaji''
Autor: Marinela Boras, 19. 12. 2017.

Učenici 2.K1 i 2.K3 razreda naše škole sudjelovali su u eTwinning projektu ‘’Colour of the feelings’’ pod mentorstvom profesorice Marinele Boras. Osim engleskog jezika koji se najčešće koristi u europskim projektima, učenici naše škole sudjelovali su u ovom projektu koristeći njemački jezik, iako su početnici u učenju tog stranog jezika jer ga uče tek drugu godinu. 


Tema projekta se savršeno uklapala u plan i program nastave jer učenici uče o bojama i osjećajima u sklopu nastavne cjeline i jedinice na satima njemačkog kao drugog stranog jezika. Partneri našoj školi u ovom projektu su bile škole iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Italije, Litve, Moldavije, Poljske, Rumunjske, Slovenije, Španjolske i Turske.

 

Nastavnici su na početku projekta predstavili škole putem Padleta, web 2.0 alata koji se koristi u suvremenoj nastavi, na koji su postavili opise škola pomoću teksta, fotografija i videa. Predstavili su se i učenici koji sudjeluju u projektu, a imaju od 10 do 16 godina.

Učenici su tijekom projekta crtali i slikali djela putem kojih su htjeli izraziti svoje osjećaje. Učenici su imali mogućnosti biti kreativni, a djela su bila raznolika. Pojedinci su koristili jednu boju kojom su izrazili pojedini osjećaj (kao žuta za sreću, crna za tugu i slično), dok je većina djela bila u kombinaciji boja i vrlo šarolika.

Učenici su, osim crtanja i slikanja klasičnim metodama poput crtanja flomasterima ili slikanja vodenim bojama na papiru, koristili pametnu ploču i razne web alate. Učenici su također izrađivali mala umjetnička djela u bojama kojima su izražavali svoje osjećaje te su koristili I vremenske prilike pa su tako nastali i radovi u snijegu. Učenici naše škole su, osim ranije navedenog, snimili i video u kojem su na njemačkom jeziku govorili što za njih predstavlja koja boja i koje im osjećaje budi.

Učenici naše škole su radom na ovom projektu stekli iskustvo rada na međunarodnom projektu, usavršili su svoje komunikacijske vještine, povećali motivaciju za učenje stranog jezika, razvili kreativnost, poboljšali informatičke vještine, osvijestili uvažavanje različitosti europskih naroda, zemalja i drugih kultura te upoznali vršnjake iz više europskih zemalja.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Static HTML
preskoči na navigaciju