preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3902878
Ovaj mjesec: 1271
Ovaj tjedan: 1062
Danas: 15
Besplatan web

Web hosting

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
eTwinning ambasador
Autor: Marinela Boras, 6. 11. 2017.

eTwinning je jedna od aktivnosti programa Erasmus+: zajednica škola u Europi i platforma za odgojno-obrazovne djelatnike. To je portal namijenjen međunarodnoj suradnji i usavršavanju profesora gdje članovi mogu komunicirati, surađivati, razmjenjivati znanja te razvijati međunarodne projekte u koje će biti uključeni njihovi učenici. Ove školske godine naši učenici sudjeluju u nekoliko eTwinning projekata. 


Agencija za mobilnost i programe Europske unije objavila je natječaj za učeničkog eTwinning ambasadora u kojem su mogli sudjelovati učenici svih srednjih škola u Hrvatskoj. Cilj je natječaja bio odabrati učenika koji će surađivati s Agencijom i Nacionalnom službom za podršku, promicati međunarodne projekte te potaknuti vršnjake na sudjelovanje u istima.

Ovogodišnja tema natječaja je bila inkluzija te je učenik u svom uratku trebao pokazati kako on može pridonijeti promicanju inkluzije u školi sudjelovanjem u eTwinning projektima i potaknuti vršnjake na poštivanje različitosti. Uradak je morao biti izrađen pomoću web 2.0 alata (Glogster, Animoto, GoAnimate, Prezi i slično), a prijava je sadržavala i preporuku mentora.

Brojni pristigli radovi istaknuli su se kvalitetom i kreativnošću, a mentori su uložili puno truda u motiviranje učenika, pružanju podrške i davanju savjeta učenicima u pripremi radova. Jedan rad se istaknuo kvalitetom sadržaja i sveobuhvatnošću u okviru zadane teme natječaja, a to je uradak našeg učenika Davora Japunčića koji je pod mentorstvom profesorice Marinele Boras odnio uvjerljivu pobjedu! Ovaj učenik 3.K3 razreda može se pohvaliti sudjelovanjem u brojnim izvannastavnim aktivnostima, a posebno je aktivan u volontiranju.

Uradak s kojim je sudjelovao u natječaju možete pogledati na sljedećem linku: https://prezi.com/p/ulln9qey86h6/. Naš učenik ostvarit će ulogu eTwinning ambasadora od studenog 2017. do kraja 2018. godine, a osim njegove uloge u Hrvatskoj, bit će nagrađen i putovanjem na godišnju međunarodnu eTwinning konferenciju u listopadu 2018. godine u pratnji svoje profesorice. Vrlo smo ponosni na našeg učenika i njegovu mentoricu, čestitamo im na ovom velikom uspjehu te pohvaljujemo bitnu poruku koju novoizabrani eTwinning ambasador šalje svojim vršnjacima - da se različitosti trebaju poštivati. 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Static HTML
preskoči na navigaciju