preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3902878
Ovaj mjesec: 1271
Ovaj tjedan: 1062
Danas: 15
Besplatan web

Web hosting

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Korištenje virtualne stvarnosti u nastavi
Autor: Marinela Boras, 14. 6. 2020.

''Augmented reality'' tj. virtualna stvarnost je inovativna metoda poučavanja prilagođena tzv. ,,globalnim'' učenicima. Odlikuje ju pedagoška inovacija i kreativnost, a može se koristiti u svim predmetima te ih međusobno povezuje čime se ostvaruje međupredmetna suradnja.


Neki od suvremenih digitalnih alata koji se mogu koristiti pri poučavanju pomoću virtualne stvarnosti su JigSpaces, Merge Cube, Virtual T-shirt, 3D cards, Quiver, CoSpaces. Potrebno je preuzimanje besplatne aplikacije na pametni telefon i pristup internetu. U primjeru možete vidjeti korištenje Google 3D prikaza:

Životinje se u 3D prikazu mogu kretati i glasati, a zadatak za učenike je bio postaviti fotografije životinja u njihovom domu na digitalnu platformu.

Za takvu vrstu poučavanja nije bitna lokacija ili vrijeme što se pokazalo osobito korisno za vrijeme učenja i poučavanja u virtualnim učionicama. Rješavanjem zadataka pomoću virtualne stvarnosti istodobno se razvija više vještina. To je zabavan način učenja koji motivira učenike 21. stoljeća.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju