preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3902878
Ovaj mjesec: 1271
Ovaj tjedan: 1061
Danas: 14
Besplatan web

Web hosting

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Promocija škole na 2. sajmu tehničke kulture TEHNICOOLUM
Autor: Marina Jukić, 7. 12. 2019.

29. i 30. studenoga od 10:00 – 18:00 gostovali smo na 2. sajmu tehničke kulture TEHNICOOLUM, održanom na sajamskom prostoru Pampas s ciljem poticanja interesa kod djece i mladih za bavljenje tehničkom kulturom i znanošću STEM područja i promocije strukovnih zanimanja.


Program sajamske priredbe realiziran je održavanjem dinamičnih i kreativnih radionica pod stručnim vodstvom, prezentacijom i ponudom obrazovnih programa strukovnih škola, fakulteta i učilišta.

Sajam je, bez obzira na štrajk prosvjetnih djelatnika bio iznimno posjećen i medijski popraćen. U petak 29. studenoga, posjetitelji su uglavnom bili osnovnoškolci od 5. do 8. razreda u pratnji svojih nastavnika, a u subotu, 30. studenoga obitelji s djecom.

Naša je škola promovirala poduzetničke, organizacijske, motoričke, prodajne, komunikacijske i socijalne vještine po sistemu od ideje do realizacije. U tome su nam pomogli volonteri Volonterskog kluba Trgos i učenici 1.1, 1.K1, 1.DO, 2.K2 i 3.1 razreda.

Promociju smo osmislili tako da posjetiteljima pokažemo neke od vještina koje stječe učenik naše škole kroz programe Komercijalist i Prodavač i upoznamo ih s našim novim programom za prodavača prema modelu dualnog obrazovanja. Naši su učenici stoga organizirali, osmislili proizvode, samostalno ih izradili, reklamirali, prezentirali, zapakirali i plasirali krajnjem korisniku. Kako krajnji prihod nije bio namijenjen osobnom profitu, promovirali smo i poticali socijalnu osviještenost i humanost učenika i posjetitelja kroz doprinos školi i lokalnoj zajednici uopće, jer su prihodi ostvareni plasiranjem samostalno izrađenih  rukotvorina namijenjeni učenicima slabijeg socioimovinskog stanja.

Sve su to na štandu,  pod mentorstvom naših učenika i nastavnika naučili i posjetitelji naše radionice, a samostalno su,  izrađene i  zapakirane čestitke, anđele i  neizostavne slatkiše začinjene dječjom radošću i veseljem, ponijeli  kućama kako bi iznenadili svoje najmilije za predstojeće blagdane.

Po svemu sudeći, štand nam je bio premalen s obzirom na broj posjetitelja i velik interes djece, mladih... a i onih malo starijih.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju