preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3902878
Ovaj mjesec: 1271
Ovaj tjedan: 1062
Danas: 15
Besplatan web

Web hosting

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Kreni od informacije! u Osijeku
Autor: Tatjana Petrač, 13. 5. 2019.

U sklopu Europskog tjedna mladih, održali aktivnost Kreni od informacije!, u Studentskom centru u Osijeku.

Štand Info-centra za mlade posjetio je zaista veliki broj mladih, koji su dobili informaciju o programima mobilnosti u EU, mogućnostima za uključivanje u donošenje odluka te o predstojećim izborima za Europski parlament, gdje će mladi neposredno moći utjecati na politike koji ih se tiču.


Kako smo ovu aktivnost provodili u suradnji sa grupom studentica Ekonomskog fakulteta iz Osijeka pod nazivom Team 10 is EU fan, mladi su također mogli ispuniti anketu koja je dio njihove aktivnosti i sudjelovati u nagradnoj igri, te na taj zabavan,zanimljiv i atraktivan način pobliže upoznati Europsku uniju i važnost izlaska na nadolazeće izbore u svibnju.

Na štandu su nas posjetili i učenici Trgovačke i komercijalne škole “Davor Milas” iz Osijeka, u pratnji profesorice Tatjane Petrač, i na taj način sudjelovali u današnjoj aktivnosti.

Obilježavanje devetog izdanja Europskoga tjedna mladih održava se diljem Europe u razdoblju od 29. travnja do 5. svibnja 2019. godine. Tijekom Tjedna mladih održavat će se brojna događanja i aktivnosti u 33 države, sudionice programa Europske unije Erasmus+, za čiju su koordinaciju i organizaciju zaslužne nacionalne agencije za provedbu programa Erasmus+ u suradnji s informacijskom mrežom za mlade Eurodesk.
Tema ovogodišnjeg Tjedna mladih je Demokracija i ja. Fokus Tjedna mladih je sudjelovanje mladih u donošenju odluka i sudjelovanje u demokratskim procesima, uoči predstojećih izbora za Europski parlament (23. do 26.5.2019.), te aktivno građanstvo i sudjelovanje mladih u zajednici, kao i prilike za mobilnost mladih.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju