preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3902879
Ovaj mjesec: 1272
Ovaj tjedan: 1064
Danas: 17
Besplatan web

Web hosting

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Pobjeda na natjecanju "English All Around"
Autor: Marinela Boras, 28. 3. 2018.

Učenik 3.K3 razreda naše škole Davor Japunčić je 24. i 25. ožujka 2018. u Zagrebu sudjelovao na festivalu engleskog jezika “English all around - Celebrating passion for English” koji organizira zagrebačka Privatna umjetnička gimnazija koja ovim natjecanjem želi promicati iskustvo učeničkog sudjelovanja na natjecanju, učenje stranog jezika, poticati druženje vršnjaka, osnažiti učenike kako bi nove generacije mogle pokazati sve svoje talente, znanja, sposobnosti i vještine na engleskom jeziku te uživati učeći i upoznajući svoje vršnjake iz cijele Hrvatske.


U prilog činjenici da je ovakva vrsta natjecanja ne samo potrebna, nego I iznimno cijenjena, govori podatak da je tijekom ovogodišnjeg festivala udvostručen prošlogodišnji broj natjecatelja iz svih dijelova Hrvatske. Tema festivala bila je „Identitet“, a učenici osnovnih i srednjih škola su se predstavili i natjecali u sedam ponuđenih kategorija: Filmski izazov, Glazbeni izazov, Izazov priče, Izazov govorenja, Izazov sricanja, Izazov izlaganja i Dramski izazov. 

Učenik naše škole je sudjelovao u Izazovu izlaganja kao novoj kategoriji. Prvi dan je morao izraditi prezentaciju na engleskom jeziku na zadanu temu (od tri ponuđene, odabrao je umjetnički identitet – ''Artist's identity''), a drugi dan je izlagao pred stručnim žirijem i publikom. Sudci su ocjenjivali kreativnost prezentacije, uporabu vokabulara i jezičnih struktura, vještinu vladanja prezentacijskim prostorom te kontakt s publikom.

Naš učenik je jedini natjecatelj za kojeg su sudci imali samo pohvale! Pohvaljen je od vanjskog poslovnog izgleda dostojnog izlaganja do samog izgleda prezentacije koja je, za razliku od većine natjecatelja, izrađena pomoću web 2.0 alata, zatim znanja, vještine i tečnosti govorenja engleskog jezika, dobre organizacije i osmišljenog plana izlaganja, snalažljivosti u nepredviđenim situacijama koje je riješio humorom, uspostavljanjem kontakta s publikom te vrlo samouvjerenim nastupom u kojem je pokazao odlične prezentacijske vještine.

Pogledajte PowToon prezentaciju koju je izradio, iako je doživljaj potpun tek kad Davor izlaže. Unatoč jakoj konkurenciji, Davor je pobijedio te je na završnoj ceremoniji i dodjeli nagrada pozvan na pozornicu da još jednom pred svim sudionicima natjecanja održi izlaganje što je iznimna čast.

Treba napomenuti da je pokrovitelj ovogodišnjeg festivala bilo Veleposlanstvo Australije, a članovi stručnog povjerenstva, uz brojne hrvatske stručnjake, bili su izvorni govornici različitih umjetničkih profila iz Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije i Australije. Davoru čestitamo na ovom velikom uspjehu te što je dostojanstveno i s ponosom predstavio sebe, mentoricu prof. Marinelu Boras, našu školu, grad i županiju pred domaćom i inozemnom publikom.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju