preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3902879
Ovaj mjesec: 1272
Ovaj tjedan: 1062
Danas: 15
Besplatan web

Web hosting

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
English All Around
Autor: Marinela Boras, 22. 3. 2018.

Učenici Trgovačke i komercijalne škole ,,Davor Milas’’ godinama uspješno sudjeluju u brojnim projektima, smotrama i natjecanjima pa tako ove školske godine imamo svoje predstavnike i na natjecanju engleskog jezika ‘‘English all around – Celebrating passion for English’’.

Organizator natjecanja je Privatna umjetnička gimnazija u Zagrebu koja želi promicati iskustvo učeničkog sudjelovanja na natjecanju, kao i učenje stranog jezika, poticati druženje vršnjaka, osnažiti učenike kako bi nove generacije mogle pokazati sve svoje talente, znanja, sposobnosti i vještine na engleskom jeziku te uživati učeći i upoznajući svoje vršnjake iz cijele Hrvatske.


Na natjecanje su se mogli prijaviti učenici svih osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj koji će sudjelovati u sljedećim izazovima: Film, Glazba, Priča, Drama, Izlaganje, Govorenje i Sricanje. Prošle školske godine je u natjecanju sudjelovalo više od 300 sudionika iz 32 škole iz cijele Hrvatske, a ove godine organizatori očekuju dvostruko veći broj učenika u pratnji mentora.

Ove školske godine je zainteresiranim učenicima i mentorima bilo ponuđeno pet zanimljivih tema, a sudionici natjecanja su kao ovogodišnju temu natjecanja odabrali ,,Identitet''. Učenici su morali uz pomoć mentora izraditi radove na engleskom jeziku ovisno o kategoriji za koju su se prijavili te poslati kvalifikacijske radove na zadanu temu.

Učenici su mogli odgovoriti na neko od pitanja: ,,Što definira identitet? Što na njega utječe? Što ga oblikuje? Što ga mijenja? Kako pronaći vlastiti identitet? Utječe li izgled na naš identitet ili ga mijenja?'' ili analizirati vrste identiteta (Osobni – Društveni – Kolektivni – Nacionalni – Fluidni – Višestruki – Nestajući – Ugroženi – Izgubljeni – Stigmatizirani – Virtualni – Vizualni).

Učenici su se također mogli koncentrirati na samo jednu vrstu identiteta, kao što je  virtualni identitet na društvenim mrežama, uz pomoć pitanja: ,,Zamjenjuju li virtualni identiteti naše prave identitete? Pomažu li oni osobi stvoriti vlastito „ja” ili se ljudi izgube među njima? Jesu li naši virtualni identiteti lažni ili nam omogućuju biti ono što jesmo? Ima li osoba pravo na višestruke identitete?''.

Tema je vrlo široka te je pružila učenicima mogućnosti izražavanja kroz film, glazbu, tekst, predstavu i govor. Na ovaj način su mogli progovoriti o brojnim izazovima, neriješenim pitanjima te daljnjim mogućnostima vlastitoga razvoja, a suci su izabrali najbolje predstavnike u svakoj kategoriji.

S obzirom na iznimno velik broj prijavljenih radova ove godine u Izazovu priče, nažalost učenik 4.K1 razreda Adrian Buček se sa svojom pričom ''Who are we?'' nije uspio kvalificirati u finale natjecanja koje će se održati 24. i 25. ožujka 2018. godine u Zagrebu, iako je pohvaljen zbog kreativnosti. Suci su ocijenili njegov rad vrlo zanimljivim te su utvrdili da je upoznat s djelima važnih autora koje je citirao u svom djelu, ali je konkurencija bila prevelika.

Međutim, učenik 3.K3 razreda Davor Japunčić se uspio kvalificirati na natjecanje u Izazovu prezentacije uz pomoć mentorice Marinele Boras, profesorice engleskog jezika. Ovaj učenik naše škole, koji sudjeluje u brojnim aktivnostima, projektima i natjecanjima, je napravio izlaganje pomoću web 2.0 alata  na temu ,,Identitet’’ te ju je morao predstaviti putem video uratka.  

Natjecanje se održava tijekom dva dana, a obuhvaća registraciju i ceremoniju otvaranja, sudjelovanje učenika u izazovima za koje su se prijavili i uspjeli kvalificirati, radionice za mentore na engleskom jeziku te svečanu dodjelu nagrada i ceremoniju zatvaranja. Učenik naše škole će dobiti novu temu u Izazovu prezentacije koju će morati obraditi prvi dan i prezentirati drugi dan. Svi učenici i djelatnici škole mu žele puno sreće, a ovo je njegov kvalifikacijski video na temu ,,Identitet’’.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju