preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3902878
Ovaj mjesec: 1271
Ovaj tjedan: 1061
Danas: 14
Besplatan web

Web hosting

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
e-knjiga ,,Europski dan jezika''
Autor: Marinela Boras, 11. 1. 2018.

Stara latinska poslovica glasi „Koliko jezika znaš, toliko ljudi vrijediš.“ i najbolje dočarava bogatstvo koje stječemo poznavanjem i korištenjem stranih jezika. Učenje stranih jezika poboljšava komunikacijske vještine, motivaciju učenika i njihov vlastiti osjećaj uspješnosti, otvara vrata u nove svjetove, podučava poštivanju međusobnih različitosti i drugih kultura, pomaže u svakodnevnoj komunikaciji i daje učenicima veću mogućnost zaposlenja i konkurentnost na tržištu rada.


Povodom Europskog dana jezika koji se održao 26. rujna 2017., a u svrhu vrednovanja europskih jezika i kultura i promicanja prednosti višejezičnosti, odabrani učenici 1.2, 3.K3 i 4.K1 razreda naše škole sudjelovali su u eTwinning projektu pod vodstvom profesorice engleskog i njemačkog jezika Marinele Boras. Osim naše škole, u projektu su sudjelovale partnerske škole iz Francuske, Italije, Poljske i Portugala.

Učenici su trebali odgovoriti na pitanje ''Why is it good to be a European citizen?''  (,,Zašto je dobro biti europski građanin?''). Nakon pisanja tekstova na stranim jezicima (engleskom, njemačkom, francuskom ili španjolskom jeziku s prijevodima na materinji), učenici su birali tekst koji će ilustrirati. Tako su nastali predivni crteži, fotografije i videozapisi u kojima su učenici pokazali svu svoju kreativnost, a održane su izložbe u svakoj školi povodom Europskog dana jezika.

Učenici naše škole su radom na ovom projektu stekli iskustvo rada na međunarodnom projektu, usavršili su svoje komunikacijske vještine, povećali motivaciju za učenje stranog jezika, razvili kreativnost, poboljšali informatičke vještine, osvijestili uvažavanje različitosti europskih naroda, zemalja i drugih kultura te upoznali vršnjake iz više europskih zemalja. S obzirom da je projekt bio vrlo uspješan i može poslužiti kao primjer dobre prakse, sva iskustva objavljena su u e-knjizi koju možete pogledati na sljedećem linku.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju