preskoči na sadržaj

Trgovačka i komercijalna škola "Davor Milas"

Login

Videoprezentacija škole

eDnevnik

Raspored sati

Info centar za mlade

Vremenska prognoza

 

Škola i partneri

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 11. 2012.

Ukupno: 3902878
Ovaj mjesec: 1271
Ovaj tjedan: 1062
Danas: 15
Besplatan web

Web hosting

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Europski projekt ,,Poslovi 21. stoljeća''
Autor: Marinela Boras, 18. 12. 2017.

Najsloženiji europski projekt u kojem učenici naše škole sudjeluju ove školske godine pod vodstvom profesorice engleskog i njemačkog jezika Marinele Boras je ‘’21st century jobs – learning and succeeding together’’ koji će trajati više od godinu dana, a nastao je u suradnji s europskim kolegama nakon što je prof. Boras prisustvovala eTwinning konferenciji u Beču u lipnju 2017. godine. Partneri našoj školi su škole iz Bugarske, Italije, Mađarske, Slovačke i Turske, a cilj projekta je osvijestiti učenike o poslovima budućnosti te ih pripremiti za poslove u 21. stoljeću. 


Učenici su od rujna do prosinca ove godine putem prezentacija i videa predstavili sebe, školu, grad i zemlju iz koje dolaze, izradili su logo projekta, pronalazili su tradicijske poslove koji izumiru u regiji te ih predstavili vršnjacima iz Europe, proučavali su tražena zanimanja u svojoj zemlji te su sastavili plan svog školovanja, slušali su predavanje savjetnika za razvoj njihove buduće karijere te su razvijali tzv. ‘’soft skills’’ – vještine koje će im pomoći u poslovnom svijetu.

Učenike čeka još puno aktivnosti u sklopu ovog eTwinning projekta, između ostalog i rad u internacionalnim timovima. Učenici naše škole radom na ovom projektu stječu iskustvo rada na međunarodnom projektu, usavršavaju svoje komunikacijske vještine, motivirani su za učenje stranog jezika, razvijaju maštu I kreativnost, usavršavaju svoje informatičke vještine, upoznaju vršnjake iz drugih europskih zemalja, kao i njihovu kulturu i običaje, te se pripremaju za uspješan ulazak u svijet rada nakon završetka školovanja.  

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju